Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Kylling med cashew.

4 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Fjerkræ, Hovedretter, Hverdagsmad, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Kylling med cashew eller cashew kylling. En superlækker, nem og lynhurtig thai ret, som vi er ualmindeligt glade for herhjemme. Saftig kylling og sprød-møre grøntsager med cashewnødder i en sød-syrlig og spicy sauce. What’s not to like, siger jeg bare? Serveret med jasminris og et ekstra drys cashewnødder på toppen. Så bliver det, efter min mening, ikke ret meget bedre.

Se også – Wok med kylling I Kylling i sur-sød sauce I Asiatisk nuddelsuppe

Opskrift på kylling med cashew nødder.

Kylling med cashew er sådan en skøn thai ret, der er helt perfekt at lave på en hverdagsaften. Det tager nemlig ikke mere end ca 30 minutter, før maden er klar. Godt nok skal kyllingen skæres ud. Medmindre man køber kyllingefilet i strimler. Og der skal snittes lidt grønt. Men grøntsagerne til denne her cashew kylling må gerne være lidt grove og rustikke i det. Dermed holder de sig sprød-møre under tilberedningen i stedet for at blive bløde. Så det tager faktisk ikke ret lang tid at skære grøntsagerne ud.

Jeg laver en sauce på vand, soja, brun farin, lime, lidt chiliflager og maizena, når jeg laver kylling med cashew. Maizenaen hjælper med at jævne saucen, så den tykner ganske let, og samler sig om kylling og grøntsager.

Laver man ofte thaimad, og har man et lager af fish sauce, oyster sauce og lignende stående på køl, så kan man også sagtens tilsætte det til saucen, og i stedet holde lidt igen med sojaen. Der kan desuden tilsættes presset hvidløg og friskrevet ingefær. Det gælder bare om at prøve sig frem.

Tip! Se også mine bedste tips til cashew kylling under opskriften.

4,67 fra 15 stemmer

Kylling med cashew

Samlet tid30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 2 spsk olie
 • 3 stk kyllingebryst i strimler (ca 400 gr)
 • 2 fed hvidløg (skrællede og skåret i tynde skiver)
 • 2 rødløg (skrællede og skåret i grove både)
 • 2 peberfrugter (skåret i grove tern)
 • 1 bdt forårsløg (skåret i tynde ringe)
 • 50 gr saltede cashewnødder

Sauce

 • 1 dl vand
 • 3 spsk soja
 • 1 spsk brun farin
 • 1 spsk limesaft
 • ½ tsk tørrede chiliflager
 • 1 tsk maizena
 • evt ekstra cashewnødder til pynt

Fremgangsmåde

 • Opvarm olien i en sauterpande eller wok og brun kyllingen i olien i 2-3 minutter.
 • Tilsæt cashewnødder og grøntsagerne og steg i et par minutter, indtil grøntsagerne er møre, men stadig har bid.
 • Rør vand, soja, brun farin, limesaft, chiliflager sammen i en skål. Tilsæt maizena og rør rundt, så maizenaen opløses. Hæld saucen på panden.
 • Lad panden koge et par minutter, indtil saucen tykner let og samler sig om kylling og grøntsager.
 • Smag saucen til. Måske skal der bruges ekstra soja, farin, lime eller chili.
 • Pynt evt. med ekstra cashwnødder og forårsløg og server med kogte ris.

Tips til opskriften.

 • Jeg laver gerne kylling med cashewnødder i en sauterpande med høj kant eller en wok. Men har man hverken pande eller wok, så skal man endelig ikke droppe at lave retten. Så bruger man bare en gryde i stedet for. Vær dog OBS på, at det kan være, at såvel kylling som grøntsager skal stege et par minutter ekstra. Det skyldes, at en gryde ikke har så stor en stegeflade som en sauterpande eller wok.
 • Det er oplagt, at supplere eller erstatte grøntsagerne i retten med alle mulige andre slags. Det gælder bare om at bruge de grøntsager, som man bedst kan lide, eller som man nu engang har liggende i grøntsagsskuffen. På den måde bliver kylling med cashew nødder også perfekt restemad.
 • Jeg er vild med klistrede, hvide ris (fx jasminris eller basmatiris), som rigtigt kan suge den gode, krydrede sauce til sig. Men man bruger selvfølgelig bare de ris, som man bedst kan lide. Udover ris kan kylling med cashew også serveres med nudler. Og endelig kan man helt droppe tilbehøret, og bare spise cashew kyllingen som den er. Evt. med lidt ekstra grøntsager i selve retten for mæthedens skyld.

Subscribe
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Ane Sofie Lennert
1 år siden

ser spænde ud jeg vil prøve asiatisk med kylling og nudler

Bente
7 måneder siden

5 stars
Nøj det var en lækker ret. Næsten lissom at være i Thailand.