Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Skaldyrssalat med rejer og krebs.

0 kommentarer
Fisk og skaldyr, Forretter, Frokostretter, Julemad og juleopskrifter, Lette retter, Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Påskefrokost og klassiske påskeopskrifter
Gå direkte til opskriften

Hjemmelavet skaldyrssalat. Perfekt til julefrokosten, påskefrokosten, nytårsforretten og alt det indimellem. En skøn frokostsalat med rejer og krebsehaler vendt i en cremet dressing med masser af friskhakket dild og citron, som kan serveres på franskbrød og rugbrød, i croissanter, i halve avocadoer, på salat og i glas “a la rejecocktail”.

Se også – Rejecocktail I Tunmousse I Koldhævede flutes

Nem skaldyrssalat opskrift.

En hjemmelavet skaldyrssalat kan røres sammen på bare 10-15 minutter. Og den smager så meget bedre end den færdigkøbte fra supermarkedets køledisk. Dette hænger selvfølgelig sammen med, at der er skruet godt op for fyldet i den hjemmelavede variant, men til gengæld holdt lidt igen med mayonnaisen. Ikke et ondt ord om dressing eller mayonnaise, men der skal helst være et passende blandingsforhold imellem skaldyr og dressing.

Jeg bruger gerne rejer og krebsehaler, når jeg laver skadyrssalat. Men der er ikke noget, der som sådan er rigtigt eller forkert, og man kan bruge lige præcis de skaldyr, som man bedst kan lide. Det har jeg skrevet meget mere om nedenunder opskriften, hvor man kan læse alle mine tips til lækre variationer.

Tip! Se mine bedste tips til variationer under opskriften.

3,77 fra 13 stemmer

Skaldyrssalat

Samlet tid15 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 200 gr rejer
  • 200 gr krebsehaler
  • 150 gr aspargessnitter

Dressing

  • 1 dl creme fraiche
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1 bdt dild (hakket)
  • 2 spsk citronsaft
  • 0,5 tsk sukker
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Afdryp rejer og krebsehaler. Vrid dem evt. forsigtigt, så overskydende væde presses ud.
  • Hæld vandet fra aspargessnitterne og lad dem afdryppe.
  • Rør creme fraiche, mayonnaise, friskhakket dild og citronsaft sammen i en skål.
  • Vend rejer, krebsehaler og aspargessnitter i dressingen og smag til med sukker, salt og peber.
  • Opbevar skaldyrssalaten på køl indtil servering.
  • Bliver der rester, så kan salaten gemmes på køl i 2-3 dage. Den er ikke fryseegnet.

 

Se også – 

 

Rejesalat

 

Rejecocktail

Tips til opskriften.

  • Jeg vrider rejer og krebsehaler ganske let imellem hænderne, når jeg laver skaldyrssalat. På den måde undgår jeg, at evt. overskudsvæde fra skaldyrene løber ud i dressingen, så den bliver tynd. Det er klart lækrest med en cremet dressing, der ligger omkring fyldet, fremfor en tynd dressing, der flyder rundt i bunden af skålen.
  • I stedet for at bruge en blanding af rejer og krebsehaler, så kan man fint nøjes med at bruge enten rejer eller krebs. Man kan også lave en rigtig luksus skaldyrssalat ved at tilføje jomfruhummere, krabbeklør eller hummer plukket i mindre stykker til salaten. I sæsonen er det superlækkert at tilsætte stenbiderrogn til dressingen.
  • I stedet for aspargessnitter fra dåse, kan der bruges friske, letdampede grønne eller hvide asparges skåret i mundrette stykker. Et kæmpehit i aspargessæsonen, hvor de hvide asparges er helt fantastiske i en god skaldyrssalat. Husk at hvide asparges skal skrælles, inden de dampes eller blancheres.
  • Skaldyrssalat er superlækkert til frokost på et stykke franskbrød eller som fyld i en croissant. Men det er også skønt til forret eller let frokostret. Eksempelvis som fyld i en halv avocado eller serveret i et glas med salat “a la rejecocktail”. Gerne med lunt flute til.
Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer