Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Rösti i æbleskivepande.

0 kommentarer
Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Opskrifter, Tilbehør
Gå direkte til opskriften
Opskrift rösti i æbleskivepande

Bruger du æbleskivepanden til andet end æbleskiver? Jeg må indrømme, at jeg er alt for dårlig til at bruge min æbleskivepande. Jeg bruger den dog indimellem til at lave kuglerunde kødboller eller frikadeller. Og så laver jeg også de her lækre rösti i æbleskivepande, som er fantastisk tilbehør. Ikke mindst til en flot tallerkenservering, når det gerne må se lidt ekstra godt ud. Fx til nytårsaften.

Se også – Rødvinssauce I Beef Weelington I Flødekartofler

Rösti i æbleskivepande opskrift.

Det er ret nemt at lave rösti i æbleskivepande, men det kræver en smule tålmodighed og lidt fingersnilde. Eller lad mig sige det på en anden måde, jeg kunne nok ikke finde på at lave rösti til 20 personer. Så skulle jeg i hvert fald ud og låne et par ekstra æbleskivepander. Men til 4-6 personer er det helt fint. Det tager nemlig lidt tid, inden röstierne er gennemstegte og lysebrune, i og med at de laves af rå kartofler.

Derudover skal man lige have styr på teknikken, når röstierne skal vendes. Men det har jeg skrevet meget mere om under opskriften.

Tip! Se mine bedste tips til rösti i æbleskivepande under opskriften.

4 fra 8 stemmer

Rösti i æbleskivepande

Samlet tid1 time
Antal: 10 stk

Ingredienser

 • 600 gr kartofler
 • 2 fed hvidløg (presset)
 • 100 gr revet ost
 • 2 æg
 • olie til stegning
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Skræl kartoflerne og riv dem groft på et rivejern. Der skal bruges ca 500 gr.
 • Læg kartoflerne i en sigte og pres overskydende væde væk.
 • Kom kartofler, ost, presset hvidløg, æg, salt og peber i en skål og rør det sammen.
 • Varm en æbleskivepande af støbejern godt op og kom 1-2 spsk olie i hvert hul.
 • Pres kartoffelmassen til runde kugler i hænderne og læg dem i hullerne.
 • Steg kartoffelkuglerne gyldne i olien og vend dem forsigtigt, efterhånden som de får stegeskorpe. Det tager ca 10-15 min. I starten kan det være lidt svært at vende kuglerne, men det bliver nemmere, efterhånden som de bliver stegt.
 • Server de sprøde kartoffelrösti som tilbehør til diverse hovedretter.
 • Evt. rester kan gemmes på køl i ca 5 dage og lunes ved servering. Röstierne kan også fryses.

 

Se også – 

 

Fondant kartofler 

 

Knuste kartofler

 

Tips til opskriften.

Jeg bruger en god gammel æbleskivepande af støbejern. Fordelen er, at jernet bliver rigtig godt varmt og desuden holder på varmen, så det bliver nemmere, at få röstierne vendt og ikke mindst gennemstegte. Man kan formentlig bruge andre former for æbleskivepander, men de skal helst kunne opnå en god, høj temperatur. Og så må jeg indrømme, at jeg ikke tror, man kan bruge en elektrisk æbleskivepande. Jeg tror ganske enkelt ikke, at den bliver varm nok.

Man kan lave lækre rodfrugt-rösti ved at erstatte ca halvdelen af de revne kartofler med groftrevne rodfrugter. Fx pastinakker, søde kartofler, persillerødder, selleri, gulerødder eller rødbede. Vær dog OBS på, at rødbede farver, så de færdige rösti kan godt blive en smule pink.

Variér smagen på röstierne ved at tilsætte diverse former for krydderier til kartoffelmassen. Fx timian, oregano, basilikum, chilipulver eller chiliflager, stødt spidskommen og paprika for nu blot at nævne et par eksempler. De færdige rösti kan også drysses med allround mix, pommes frites krydderi og lignende.

Man kan sagtens lave sine rösti i god tid i forvejen, og så bare varme dem i ovnen eller i æbleskivepanden inden servering. Det bedste, og sprødeste, resultat får man, hvis man lige sprayer eller pensler röstierne med lidt olie, inden de varmes. Så går det lidt nemmere at få dem sprøde igen.

Kuglerunde rösti i æbleskivepande.

Det kræver lidt fingersnilde og tålmodighed at få vendt röstierne første gang i æbleskivepanden. Men der er heldigvis et par gode tricks, som man kan bruge.

Først og fremmest skal æbleskivepanden være varm nok. Så går det meget nemmere. Præcis ligesom når man bager pandekager.

Øvelse gør mester, og når man lige får taget på det, så går det let nok at vende röstierne. Men kniber det i starten, så kan man evt. bruge en spiseske. På den måde kan det være lidt nemmere at komme ned under röstien og få den vendt.

I starten ligner kartoffelmassen måske noget, der er gået helt galt. Men præcis ligesom når man bager æbleskiver, så skal resultatet nok blive fint til sidst. Det gælder bare om at blive ved med at vende röstierne i æbleskivepanden, indtil de bliver fint runde og sprøde.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer