Jeg ELSKER friske abrikoser. Og lige så snart sæsonen går i gang, er det 100 % sikkert, at jeg køber friske abrikoser med hjem, hver gang i handler. De fleste af abrikoserne spiser jeg som de er. Men det sker også, at jeg laver noget lækkert med dem, fx en salat med grillede abrikoser og lufttørret skinke. Og forleden blev det til den her nemme og virkelig lækre abrikoskage.
Se også – Bananmuffins I Raberber crumble I Supernem jordbærkage
Nem abrikoskage med friske abrikoser.
Når jeg skriver, at kagen er nem, så mener jeg virkelig nem. Faktisk indeholder dejen bare 4 ingredienser, og så selvfølgelig abrikoser. Så 5 ingredienser alt i alt. Derudover har jeg drysset overfladen med perlesukker og mandelsplitter, men det behøver man jo ikke. Jeg synes bare, at det ser fint ud, og så klæder det selvfølgelig også kagen med lidt “knas” at tygge på.
Og nej, det er ikke en fejl, at der ikke er nogle former for fedtstof (smør eller olie) i dejen. Dejen består udelukkende af en luftig æggesnaps, som vendes sammen med mel og lidt bagepulver. Og det er denne base, som giver den lækre konsistens og let, sprøde overflade.
Tip! Se også mine bedste tips til variationer af abrikoskage under opskriften.
Abrikoskage
Ingredienser
- 2 æg
- 150 gr sukker
- 125 gr hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 8 stk friske abrikoser
- evt. perlesukker og mandelsplitter til pynt
Fremgangsmåde
- Kom æg og sukker i en skål og pisk det til en luftig æggesnaps.
- Tilsæt hvedemel og bagepulver og vend forsigtigt dejen sammen.
- Fordel dejen i en smurt springform (ca 18-20 cm) foret med bagepapir i bunden.
- Fjern stenene i abrikoserne og del dem i kvarte. Læg abrikoserne i et fint mønster ovenpå dejen. Drys evt. med perlesukker og mandelsplitter.
- Bag kagen ved 175 °C (varmluft) i ca 30 minutter, til den er gennembagt.
- Server kagen lun med is, flødeskum eller creme fraiche.
- Kagen er bedst, når den er nybagt. Evt rester kan dog gemmes 1-2 dage. Kagen kan desuden fryses.
Tips til variationer.
Jeg har brugt den her opskrift på abrikoskage som grundopskrift til et utal af kager, og så erstatter jeg bare frugten. Jeg har således lavet kagen med æbler, pærer, blommer, nektariner, blåbær, rabarber, jordbær, hindbær og stikkelsbær for nu blot af nævne nogle eksempler. Alle de forskellige udgaver har været successer, og nu var turen så kommet til abrikoserne.
Jeg har bagt kagen i ovnen, men den kan også bages i en airfryer. Det kræver selvfølgelig, at man har en form, som kan gå ned i airfryeren. Men min airfryer har ingen problemer med at rumme en springform på 18-20 cm i diameter. Bages kagen i airfryer, skal den have omkring 20-25 minutter ved 160 °C. Vær OBS på, at de færreste airfryere bager helt ens, så hold øje undervejs. Og kig hellere én gang for meget fremfor én gang for lidt.