Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Bagt blomkål med smør – lækker opskrift.

0 kommentarer
Lette retter, Sund mad, Tilbehør, Vegetar
Gå direkte til opskriften

Broccoli og blomkål hører til blandt kålfavoritterne herhjemme hos os. Og det er ofte de 2 slags, der ryger i indkøbskurven, når jeg skal finde på nemt grøntsagstilbehør til aftensmaden. Især blomkålen er et hit, da den kræver et minimum af klargøring, inden den er klar til at komme i gryden eller i ovnen. Og så smager sådan et bagt blomkål med smør jo bare helt fantastisk.

Se også – Blomkålsgratin I Blomkålssuppe I Maskeret blomkål med rejer

Nem opskrift på bagt blomkål.

Fjern de grønne dækblade, stil blomkålshovedet i et ildfast fad eller på en bageplade med bagepapir, pensl med smør og sæt det hele i ovnen. Det er faktisk hovedtrækkene i bagt blomkål. Det er med andre ord en helt simpel opskrift, men resultatet er virkelig lækkert. Og så er bagt blomkål jo et skønt alternativ til dampet blomkål, hvis man er mere vant til det.

Vi spiser som regel det bagte blomkål som tilbehør til diverse hovedretter. Men det er altså også superlækkert at servere ovnbagt blomkål som selvstændig hovedret. Gerne med en lækker blandet salat, en god dressing og et fyldigt madbrød til.

Tip! Se også mine bedste tips til variationer af bagt blomkål under opskriften.

4,60 fra 5 stemmer

Blomkål (ovnbagt)

Bagetid1 time
Samlet tid1 time 15 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 stk blomkål
  • 30 gr smør (smeltet)
  • 2 fed hvidløg (presset)
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  • Befri blomkålen for grønne dækblade og skær stokken til, så kålhovedet står stabilt.
  • Sæt blomkålshovedet i et ildfast fad.
  • Bland smeltet smør med hvidløg og salt og pensl blomkålshovedet med hvidløgssmørret.
  • Bag blomkålen ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i ca 45-60 minutter, indtil det er mørt og gyldenbrunt. Bagetiden afhænger lidt af størrelsen på blomkålen.
  • Bliver blomkålen for mørk undervejs, så dæk det til med et stykke stanniol.
  • Anret blomkålshovedet på et fad og server som tilbehør eller selvstændig hovedret med blandet salat og brød til.
  • Evt. rester kan gemmes på køl i 3-4 dage og spises koldt eller varmes. Retten er ikke fryseegnet.

 

Noter til opskriften.

 
Det bagte blomkål bliver “sprød-mørt”, når det bages i ovnen. Vil du gerne have et blødere blomkål, så kan det blancheres i kogende vand i 2-3 minutter inden bagning. Herefter dampes blomkålen tør, pensles med smør og bages i ca. 30 minutter ved 200 °C (almindelig ovnfunktion), indtil det er gyldent.  
 

Ovnbagt blomkål med variationer.

Herhjemme er det især blomkål bagt med hvidløgssmør og bagt blomkål med BBQ sauce, der hitter. Men der findes et væld af muligheder, når det kommer til ovnbagt blomkål, og man pensler selvfølgelig bare blomkålen med de smagsvarianter, som man foretrækker.

Det kan fx være noget så simpelt som smør, havsalt og hasselnøddeflager. Eller smør rørt sammen med hakket persille, salvie eller citronskal til en hjemmelavet kryddersmør. Jeg har også set indiske varianter, hvor blomkålshovedet pensles med en lækker yoghurt marinade fyldt med varme, indiske krydderier. Og endelig kan man drysse et generøst lag friskrevet parmesan over blomkålshovedet. Både inden der kommer ind i ovnen med sandelig også lige inden servering. Det gælder bare om at bruge fantasien.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer