Elsker du lækker og cremet feta? Eller salatost, som det jo også kaldes, hvis ikke osten kommer fra Grækenland. Så er jeg sikker på, at du også vil synes, at den her fetacreme er et hit. Cremen laves af et stykke god feta, som blendes cremet med creme fraiche og smages til med hvidløg, citronsaft og måske en håndfuld krydderurter. Og den er fantastisk som dip til diverse grøntsager i stave, brød, grillet kød, grillede grøntsager og meget meget mere.
Se også – Haydari dip I Chili mayo I Tyrkisk brød I Marinerede oliven
Opskrift på fetacreme.
Hjemme hos os er det faktisk mest mig, som er på “fetaholdet”. Morten er ikke den store ostespiser, og derfor er han heller ikke ubetinget fan af fetaost. Men den her fetadip kan han heldigvis virkelig godt lide. Og det er et held, for fetacremen er som regel at finde i vores køleskabet det meste af sommeren.
Min opskrift på fetacreme er ret simpel, men som med så mange andre opskrifter, står det enhver frit for at fortolke den. Jeg kommer feta og creme fraiche i en skål og tilsætter så en smule citronsaft (syren klæder virkelig den fede og salte fetaost). Og så giver jeg det hele en tur med stavblenderen.
Tip! Se også tips til variationer af fetadip under opskriften.
Fetacreme
Ingredienser
- 300 gr feta/salatost (jeg bruger Puck ost)
- 2½ dl creme fraiche
- 3 spsk citronsaft
- 2 fed hvidløg (pressede)
Fremgangsmåde
- Dræn osten for væde, del den i grove tern og kom dem i en skål sammen med creme fraiche og citronsaft.
- Blend til en glat creme med en stavblender. En almindelig blender, minihakker eller foodprocessor kan også bruges.
- Vend fetacremen sammen med presset hvidløg og smag evt. til med ekstra citronsaft. Jeg bruger ikke salt, da feta som regel er ret saltet i forvejen.
- Vend evt. en håndfuld friskhakkede krydderurter, fx persille eller purløg, i cremen.
- Anret cremen i en skål og opbevar den på køl til servering.
- Fetacreme kan holde sig i 2-3 dage på køl. Rør cremen igennem, hvis den har dannet lidt væde på toppen. Fetacreme er ikke fryseegnet.
Lækre variationer.
I stedet for creme fraiche kan fetacremen laves med yoghurt naturel, græsk yoghurt eller mælk. Hvor meget mælk der skal bruges, afhænger lidt af den ønskede konsistens. Det er derfor en god idé, at tilsætte mælken lidt ad gangen, imens der blendes, indtil fetadippen er cremet og lækker.
En almindelig blender kan selvfølgelig bruges i stedet for en stavblender, og det samme gælder en foodprocessor. Faktisk kan man også mose feta og creme fraiche sammen med en gaffel i mangel af bedre. Fetacremen får den samme gode smag, men bliver i sagens natur ikke helt så luftig og cremet, som når den har fået en ordentligt flyvetur i blenderen.
Jeg er altid frisk.
Har lige sendt en mail til dig:-)
Kærlig hilsen Anne.
Åhhh altså Anne, hvor ser det godt ud og du har fuldt fortjent de lækre rejer 😀
Har forøvrigt et nyt madbloggertræf i kikkerten, hvis du er frisk??
KH
Birthe