Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Pastasalat med fetacreme – lækkert tilbehør.

0 kommentarer
Madpakkehits, Opskrifter, Pastaretter - opskrifter med pasta, Salater - Alle mine bedste salater, Tilbehør, Vegetar
Gå direkte til opskriften
Opskrift pastasalat med fetacreme i en skål med guldbestik og et blåt viskestykke

Som så mange andre familier, så spiser vi en hel del pastasalat i løbet af sommeren. Pastasalat er jo oplagt tilbehør til grillmad, men også perfekt som let aftensmad på de varme dage. Dog skal der variationer til, så vi ikke bliver trætte af pastasalater. Men dem er der heldigvis også mange af, og et af de sidste nye hit herhjemme er pastasalat med fetacreme og sprøde grøntsager.

Pastasalat med fetacreme opskrift.

Det er ikke svært, at lave den lækre og cremede fetadressing. Og kan man lide feta (salatost), så vil pastasalat med fetacreme med garanti blive et hit. Jeg laver min fetacreme med stavblenderen, som kan blende fetaen til en lækker og cremet dressing, men man kan også bruge en almindelig blender eller food processor. Faktisk kan man også mose ost og creme fraiche sammen med en gaffel. Så bliver cremen lidt mere grov, men det har også sin charme og er superlækkert.

Se også – Cremet pastasalat I Kartoffelsalat I Pastasalat med kylling og karry

I forhold til grøntsagerne, så bruger man selvfølgelig bare dem, som man selv (og familien) kan lide. Der er jo sjældent deciderede “regler” for salatopskrifter, og det samme gælder den her. Brug det du har lyst til, og som du har i køleskabet i forvejen. Og lidt mere eller mindre af de forskellige ting, spiller ikke den store rolle.

Tip! Se også mine bedste tips til variationer under opskriften.

5 fra 7 stemmer

Pastasalat med fetadressing

Samlet tid30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 400 gr pasta (fx skruer eller penne)
  • 1 stk rødløg (finthakket)
  • 1 stk peberfrugt (hakket)
  • 200 gr ærter (eller edamamebønner)
  • 1 ds majs

Fetacreme

  • 300 gr feta/salatost (jeg bruger puck ost)
  • 2,5 dl creme fraiche
  • 1 fed hvidløg (presset)
  • 3 spsk citronsaft
  • 2 tsk sukker
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Kog pastaen efter anvisning på pakken.
  • Overhæld herefter pastaen koldt vand og lad den afdryppe i en sigte.
  • Bland pasta, rødløg, peberfrugt, ærter og majs i en skål.

Fetacreme

  • Kom feta/salatost i en skål. Bruges ost i blok, så del den i grove stykker.
  • Tilsæt creme fraiche og hvidløg og blend til en cremet dressing med en stavblender. En almindelig blender eller foodprocessor kan også bruges
  • Smag fetacremen til med citronsaft, sukker og peber. Jeg bruger ikke salt, da osten er ret salt i sig selv.
  • Vend dressingen i pastasalaten og bland det hele godt.
  • Server pastasalaten som tilbehør eller selvstændig ret med brød til.
  • Evt. rester kan opbevares på køl i 2-3 dage. Pastasalaten kan ikke fryses.

Tips til lækre variationer.

Jeg bruger som regel Puck ost, når jeg laver fetacreme. Puck er en blød og cremet, feta-inspireret ost, som er perfekt at blende. Selvfølgelig kan man bruge andre former for feta/salatost, men vær opmærksom på, at osten ikke må være for tør eller smuldrende. Så kan det være vanskeligt at få et cremet resultat.

Jeg har tilføjet en smule hvidløg til cremen, men der findes virkelig mange muligheder, og det gælder bare om at finde sin favorit. Udover hvidløg kan man eksempelvis bruge friske krydderurter eller finthakket frisk chili.

Man kan også bruge fetacremen som en fetadip, og toppe den med ovnbagte cherrytomater, bagte peberfrugter i strimler, bagte vindruer eller honningglaserede valnødder. Det smager fantastisk med sprøde kiks, rugbrødschips, knækbrød i stave eller lignende til.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer