Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Hønsesalat på ananasring.

0 kommentarer
Fjerkræ, Forretter, Frokostretter, Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Opskrifter, Påskefrokost og klassiske påskeopskrifter
Gå direkte til opskriften
Opskrift hønsesalat på ananasring pyntet med bacon

Hønsesalat på ananasring. Pyntet med sprødstegt bacon og karse. Så bliver det næsten ikke mere old school. Men ikke desto mindre så holder den klassiske forret stadig 100 %. Og kombinationen af den salte hønsesalat med bacon og den søde ananasring er superlækker. Desuden er hønsesalat på ananasring en forret uden fisk. Og dem er der faktisk ikke uanede mængder af.

Se også – Tarteletter med høns I Tunmousse I Spinatroulade med laks

Hønsesalat på ananasring opskrift.

Min opskrift på hønsesalat på ananasring er ret simpel og nem at lave. Og så er den uden uden ristede champignons, som jeg ellers ofte kommer i min hønsesalat. Men lige når det kommer til hønsesalat, som skal anrettet på ananasringe, så synes jeg godt, at det kan blive lidt for meget med champignons. Derfor nøjes jeg med at komme aspargessnitter i hønsesalaten.

Er man vild med champignons, så bruger man dem selvfølgelig bare alligevel. Og i det hele taget er der jo masser af muligheder for at variere retten. Det har jeg skrevet meget mere om under opskriften.

Tip! Se mine bedste tips under opskriften.

3,87 fra 15 stemmer

Hønsesalat på ananasring

Samlet tid25 minutter
Antal: 8 stk

Ingredienser

  • 400 gr kyllingebryst (eller hønsebryst)
  • 1 ds aspargessnitter
  • 1 dl creme fraiche
  • 3 spsk mayonnaise
  • 2 spsk grov sennep (kan udelades)
  • 1 tsk karry
  • 1 tsk sukker
  • salt og peber

Desuden

  • 1 ds ananas i ringe
  • 4 skv bacon (stegt)
  • 1 bk karse

Fremgangsmåde

  • Kog kyllinge- eller hønsebryst i en gryde med letsaltet vand i ca 15-20 minutter, indtil kødet er gennemtilberedt.
  • Lad kyllingekødet afkøle let, inden det plukkes/skæres i mundrette stykker.
  • Hæld aspargesene i en si og afdryp dem. Dup dem herefter med køkkenrulle.
  • Rør creme fraiche, mayonnaise og sennep sammen i en skål. Smag til med karry, sukker, salt og peber.
  • Vend kyllingekød og afdryppede asparges karrydressingen.
  • Hæld saften fra ananasskiverne, dup dem tørre med køkkenrulle og anret dem på et fad. Fordel hønsesalaten ovenpå ananasskiverne.
  • Pynt med sprødstegt bacon og evt. karse på toppen inden servering.
  • Hønsesalaten kan forberedes i god tid, men det er bedst, hvis den først anrettes på ananasskiverne lige inden servering. Hønsesalat er ikke fryseegnet.

 

Se også – 

 

Rejesalat

 

Hjemmebagte flutes

Tips til opskriften.

  • Ovenstående opskrift på hønsesalat er helt simpel og fyldet består kun af plukket hønsekød (eller kyllingebryst) og aspargessnitter. Man kan dog uden problemer supplere med eksempelvis ristede champignons og sprødstegt bacon i tern, hakkede pickles, forårsløg og lignende. I sæsonen er det desuden lækkert at bruge friske asparges i stedet for dåseasparges.
  • Jeg kan ret godt lide ananasskiver fra dåse, og jeg synes, at de passer noget så perfekt til denne her ret. Men selvfølgelig er det også superlækkert at anrette hønsesalaten ovenpå saftige skiver frisk ananas. Husk at fjerne stokken med en udstikker eller lignende rund genstand, inden hønsesalaten lægges på ananasskiverne.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer