Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Jordbærlagkage – opskrift på sommerlagkage.

0 kommentarer
Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Nemlig opskrifter, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Det er ret sjældent, at jeg laver lagkage. Og det er faktisk lidt dumt, for det smager jo skønt. Men det er altså som om, at det kræver en anledning, at lave lagkage. Og den anledning fik jeg for nyligt, da der var fødselsdag i familien, og jeg lavede den her jordbærlagekage. En virkelig lækker sommerlagkage fyldt vaniljeflødecreme og friske, danske jordbær.

Opskrift på jordbærlagkage.

Jeg bager som regel mine lagkagebunde selv. Det er rimelig nemt og hurtigt, og man kan virkelig smage forskel. Til gengæld snød jeg lidt, og brugte et brev færdiglavet vaniljecreme til fyldet. Skal jeg bruge kagecremen ren, så laver jeg den helst selv efter den her opskrift. Men når cremen skal vendes sammen med flødeskum til vaniljeflødecreme, så kan jeg sagtens finde på at bruge cremepulver og bare tilsætte lidt ekstra vanilje.

Lagkagen blev fyldt med massevis af friske, danske jordbær. Både indvendigt og udvendigt, hvor jeg pyntede med hele og halve bær samt lidt citronmelisse fra haven. Citronmelissen er mest for sjov, og du kan sagtens nøjes med den grønne top fra jordbærrene. Men har du citronmelisse i haven, ligesom mig, så er det jo ret oplagt, at bruge den til pynt.

Køb ingredienserne hos Nemlig.

Måske har du bemærket den “købsknap” til Nemlig, som er dukket op i nogle af mine opskrifter? Jeg har indgået et smart samarbejde med Nemlig, hvor du med ét klik på knappen får alle ingredienserne til opskriften lagt i indkøbskurven hos Nemlig. Efterfølgende kan du selvfølgelig rette i kurven, og fjerne de varer du har i forvejen, eller tilføje varer du mangler. Det er både nemt og hurtigt.

Tip! Se også mine bedste tips til den lækreste jordbærlagkage under opskriften.

Ingen bedømmelser

Jordbærlagkage

Samlet tid30 minutter
Antal: 12 stk

Ingredienser

 • 1 brev vaniljecreme pulver (fx fra Dr. Oetker)
 • 5 dl mælk
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 5 dl piskefløde
 • 800 gr jordbær
 • 3 stk lagkagebunde (se evt. opskrift her)

Fremgangsmåde

 • Rør vaniljecreme pulver og mælk sammen efter anvisning på pakken. Tilsæt vaniljesukker og stil cremen til side.
 • I en anden skål piskes fløden til skum.
 • Vend 2/3 af flødeskummet sammen med vaniljecremen til en vaniljeflødecreme. Resten af flødeskummet gemmes til pynt.
 • Nip jordbærrene og skær dem i kvarte, men gem ca. 150 gr hele bær til pynt.
 • Placér en lagkagebund på et fad og fordel halvdelen af vaniljeflødecremen og halvdelen af jordbærstykkerne herpå.
 • Placér endnu en lagkagebund ovenpå fyldet og gentag med resten af cremen og jordbærrene. Slut med den sidste lagkagebund øverst. Giv den øverst bund et let tryk på håndfladen, så creme og bær presses ud til kanten.
 • Smør det sidste flødeskum over kagen i et tyndt lag og glat kanten pænt.
 • Pynt med jordbær på toppen af kagen og evt. citronmelisse.
 • Lad gerne lagkagen trække på køl i 1-2 timer inden servering.
 • Evt. rester kan gemmes på køl i 2-3 dage. Kagen er ikke fryseegnet.

 

Noter til opskriften. 

 
I stedet for lyse lagkagebunde kan du bruge kakaobunde. De friske jordbær kan erstattes af andre bær i sæson, fx hindbær eller kirsebær. 

Tips til opskriften.

En lagkage bliver kun bedre, hvis den får lov til at stå et par timer og “samle sig”. På den måde får bundene lov til at suge fugt fra fyldet, og hele kagen bliver mere sammenhængende. Du kan derfor med fordel lave lagkagen i god tid. Ofte anbefales det at lægge en lagkage sammen dagen i forvejen, og det giver rigtig god mening. Men lige med den her lagkage, som er fyldt med friske jordbær, synes jeg godt, at bærrene kan blive lidt bløde. Jeg anbefaler derfor, at du tidligst lægger den sammen aftenen i forvejen, og i øvrigt venter med at pynte med flødeskum til et par timer inden servering.

Se også – Valnøddelagkage I Medaljer I Rutebilslagkage

Stænk evt. lagkagebundene med portvin eller sherry, hvis I kan lide den slags, og du alligevel har en flaske stående. Vær dog OBS på, om der er børn, der skal spise af kagen. Selvom alkoholmængden er meget lille, så kan det ofte smages i den færdige kage, og det er de færreste børn, der kan lide det.

Erstat eventuelt de lyse lagkagebunde med kakaobunde, som passer fint sammen med de sød-syrlige jordbær. Jordbærrene kan ligeledes erstattes af andre bær i sæson. Det kunne fx være hindbær, kirsebær eller blåbær eller måske en blanding af bær.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer