Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Kartoffelsalat med sprøde, knuste kartofler.

2 kommentarer
Opskrifter, Salater - Alle mine bedste salater, Tilbehør
Gå direkte til opskriften
Opskrift med knuste kartofler i en skål med sort salatbestik

Kartoffelsalat med sprøde, knuste kartofler har efterhånden været “en ting” på sociale medier i noget tid, men jeg har altså først fået taget mig sammen til at prøve trenden for nyligt. Og lad det være sagt med det samme – jeg kan godt forstå, hvorfor kartoffelsalat med knuste kartofler er blevet et hit. Sprøde, knuste kartofler er jo altid godt. Men grofthakkede og blandet sammen med en masse andre lækkerier, er det jo i sandhed en lækkerbisken af en salat, som vil blive lavet igen og igen hjemme hos os.

Kartoffelsalat med knuste kartofler opskrift.

Jeg valgte at lave min kartoffelsalat med knuste kartofler, sprødstegt bacon, ærter, rødløg, feta og lidt hakket persille, hvilket var virkelig lækkert. Men mulighederne er jo mange. Der er næsten fri leg, når bare du husker det vigtigste element, nemlig de sprøde kartofler.

For at få de bedste, knuste kartofler skal der en del olie til, da det er olien, der gør kartoflerne sprøde. Til gengæld har jeg ikke tilsat yderligere dressing til salaten, da jeg ikke synes, det er nødvendigt. Den cremede feta binder fint det hele sammen. Og kombinationen af den salte bacon, de søde ærter, skarpheden fra løget og de møre kartoffelstykker går bare op i en højere enhed. Så lækkert og desuden dejlig nemt at lave. Et skønt alternativ til den klassiske kartoffelsalat med creme fraiche dressing. Og så kan den både fungere som tilbehør og som selvstændig måltidssalat. Måske med lidt brød til.

Tip! Se også mine bedste tips til kartoffelsalat med knuste kartofler under opskriften.

Opskrift med knuste kartofler i en skål med sort salatbestik
4,15 fra 7 stemmer

Kartoffelsalat med knuste kartofler

Bagetid30 minutter
Samlet tid1 time
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 800 gr kartofler
  • 5 spsk olie
  • 200 gr bacon i tern
  • 1 stk rødløg (hakket)
  • 200 gr ærter
  • 200 gr feta/salatost
  • 1 bdt persille (hakket)
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Skrub kartoflerne og kog dem møre i en gryde letsaltet vand. Kartoflerne skal ikke skrælles, da skrællen er medvirkende til at gøre de knuste kartofler sprøde.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Pres herefter kartoflerne flade med bunden af et glas, en gaffel, et kartoffelmosjern eller lign. Kartoflerne må gerne falde lidt fra hinanden.
  • Dryp kartoflerne med olie og krydr med salt og peber. Det er olien, der gør kartoflerne sprøde, så spar ikke på den.
  • Bag kartoflerne ved 200 °C (varmluft) i ca. 30 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Afkøl kartoflerne let, og hak dem i mindre stykker med en kniv.
  • Steg baconstykkerne lysebrune og sprøde på en pande. Lad dem herefter trække på et stykke køkkenrulle.
  • Kom kartoffelstykker, bacon, rødløg, ærter, smuldret feta og finthakket persille i en skål og vend det sammen til en salat. Smag til med salt og peber og evt. et dryp ekstra olivenolie, hvis salaten virker "tør".
  • Server kartoffelsalaten som tilbehør eller selvstændig ret med brød til.
  • Evt. rester kan gemmes på køl i 2-3 dage. Dog vil kartoflerne miste sprødheden. Salaten er ikke fryseegnet.

Noter til opskriften. 

Opskriften skal kun ses som en vejledning, og udover knuste kartofler kan kartoffelsalaten varieres på virkelig mange forskellige måder. Prøv også at servere salaten med stegt kyllingebryst eller varmrøget laks plukket i mindre stykker. 

Tips til opskriften.

Opskriften skal kun ses som vejledende. Salaten kan varieres på et utal af måder, ligesom der er nogenlunde “fri leg”, når det kommer til grøntsagerne. Ærter kan eksempelvis erstattes af edamamebønner eller majs. Især majs skåret af majskolben er lækkert i sæsonen. Feta kan ligeledes erstattes af frisk mozzarellaost i tern, eller en cremet burrata.

Se ogsåBearnaise kartoffelsalat I Græsk kartoffelsalat I Kartoffelsalat med avocado

Kartoffelsalaten er bedst, samme dag den er lavet, så kartoflerne stadig er dejligt sprøde. Det er derfor ikke oplagt at lave salaten dagen i forvejen. Du kan dog sagtens koge og bage kartoflerne i forvejen, og så bare give dem en hurtig tur i ovnen, så de bliver sprøde igen, når salaten skal laves.

Bacon i tern kan erstattes af sprødstegt chorizo eller lufttørret skinke. Udover bacon kan salaten tilsættes stegt eller grillet kyllingebryst, rejer eller et stykke varmrøget laks plukket i mundrette stykker. Bruger du rejer eller laks i salaten, så kan du med fordele tilsætte fintrevet citronskal eller lidt citronsaft til salaten, ligesom frisk persille kan erstattes af friskhakket dild.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Mona
3 måneder siden

5 stars
Rigtig lækket