Denne her opskrift på kylling i sennepssauce er inspireret af min kylling i fad med estragon, og den er virkelig nem at lave. Så nem, at det næsten ikke er nødvendigt med en opskrift. Men sådan en har jeg selvfølgelig skrevet herunder alligevel.
Den møre kylling i den cremede sauce er nemlig ualmindelig lækker og fortjener så afgjort en plads her på bloggen. Og så vil jeg da lige skynde mig at tilføje, at her kan dem, der ikke spiser sennep, altså også godt være med. I hvert fald har jeg endnu ikke oplevet nogle, som ikke med det samme faldt for den skønne sennepssauce. Og jeg bor trods alt sammen med en mand, der hader sennep.
Se også – Kylling i fad med estragon I Kylling i fad med karry I Indonesisk kylling
Kylling i sennepssauce – lækker opskrift.
Selvfølgelig skal jeg ikke kunne afvise, at man kan smage et strejf af sennep i saucen. Det kan jo være lidt svært for en senneps-elsker som mig at afgøre. Men alt det stærke, som er det, mange forbinder med sennep, det forsvinder altså helt, når senneppen opvarmes. Og så hjælper det selvfølgelig også, at smagen mildnes med flødeost og yderligere afrundes med et nip sukker. Jeg synes i hvert fald, at saucen fortjener en chance, og jeg ved, at den er blevet en rigtig familielivret flere steder. Og der er jo ingen der siger, at man skal kaste sig over den stærkeste dijonsennep, som findes på markedet.
Tip! Se også mine bedste tips til lækre variationer under opskriften.
Kylling i sennepssauce
Ingredienser
- 450 gr kyllingebryst uden skind og ben (3-4 stk)
- 4 spsk sennep (jeg bruger almindelig, gul sennep)
- 2 tsk tørret oregano
- 2 tsk paprika
- 100 gr bacon i tern
Sauce
- 2,5 dl hønsebouillon (evt vand + ½ bouillonterning)
- 200 gr flødeost naturel (kan erstattes af fløde)
- 2 spsk sennep
- 100 gr frisk spinat (kan udelades)
- 1 tsk sukker
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Skær hvert kyllingebryst i 2-3 mindre stykker og læg dem i en stor frysepose.
- Hæld sennep, oregano, paprika, salt og peber i posen og massér kyllingen godt, så sennepsmarinaden fordeles på alt kødet.
- Luk posen til og læg den på køl i minimum 30 minutter men gerne længere.
- Varm en gryde op og steg baconstykkerne brune og sprøde heri.
- Tag baconstykkerne op og lad dem afdryppe på et stykke køkkenrulle.
- Brun kyllingestykkerne godt af i baconfedtet. Sidder kyllingen fast i bunden af gryden, så tilsæt lidt ekstra fedtstof.
- Hæld bouillon, flødeost og 2 spsk sennep i gryden, læg låg på og lad den simre i ca 10 minutter, indtil kyllingen er gennemtilberedt og saucen tyknet. Ønskes saucen tykkere, kan der tilsættes lidt saucejævner eller maizena.
- Tilsæt frisk spinat til gryden og rør rundt, så den falder sammen.
- Smag saucen til med et nip sukker, salt og peber.
- Drys med sprødstegt bacon og evt friskhakket persille på toppen, og server med hasselback kartofler eller ris og dampet grønt, fx broccoli, forårsløg eller bønner.
- Bliver der rester, så kan retten holde sig i 2-3 dage på køl. Den kan desuden fryses.
Lækre variationer.
Som nævnt så er ovenstående opskrift uhyre simpel, og derfor er der selvfølgelig også masser af muligheder for at variere den. Blandt andet kan der tilsættes masser af forskellige slags grøntsager til sennepssaucen. Jeg er især glad for champignons eller andre former for svampe, som ristes i lidt smør eller olie og tilsættes saucen. Desuden har jeg haft succes med løg, forårsløg, peberfrugt og squash i tern, for nu blot at nævne et par eksempler.
Jeg bruger flødeost naturel i min sennepssauce, hvilket jeg synes, giver en dejlig cremet konsistens og et ganske lille strejf af syre til den færdige sauce. Men selvfølgelig kan man sagtens bruge madlavnings- eller piskefløde. Og faktisk kan man også bruge en flødeost med smag, hvis man har lyst til det. Her kan jeg fx anbefale en ost med hvidløg og/eller krydderurter. Og jeg synes også, det er lækkert med en flødeost med smag af sød chili.
Endelig bruger man selvfølgelig bare de krydderurter, som man kan lide. Og hvis man har haven eller krukkerne på terrassen stuvende fuld af friske krydderurter i løbet af hele sommeren og efteråret, så gælder det jo bare om at give los og bruge løs.
Nem mad til hverdag og fest.
Selvom der er tale om virkelig nem hverdagsmad, som kræver et minimum af indsats i køkkenet, så ville jeg heller ikke tøve med at servere den lækre kylling i sennepssauce for gæster. Det vil jo være helt oplagt, hvis man eksempelvis har en lille hverdags-madklub, hvor man skiftes til at lave mad og mødes og og hygger et par timer.
Skal det gå ekstra hurtigt, så kan man evt. marinere kyllingen aftenen før den skal spises. Den tager på ingen måde skade af at marinere natten over. Og vælger man at servere ris til, så skal de jo blot koges uden yderligere forberedelse. Så er der blot tilbage at dampe lidt grøntsager eller lave en lækker salat. Hvis man da ikke også har købt sig til en salat.
Denne opskrift lyder da forrygende.
Ihvertfald en der skal prøves af.
Skal lige høre høre hvad det er for en slags sennep du bruger?
De bedste hilsener
Lisbeth
Lisbeth – I bund og grund kan man bruge lige præcis den slags sennep, som man kan lide og har stående i køleskabet. Denne her gang brugte jeg en helt almindelig “bordsennep” fra Bähncke 😀
Hejsa!
Den med kylling i sennepssauce er på madplanen i næste uge her. Det lyder lækkert!
Dog vil jeg lige spørge til, om det er 4 eller 6 spsk sennep der skal bruges? For der står 4 spsk for oven i ingredienserne og lidt længere nede står der 2 spsk?
Hilsen Sandra.
Sandra – Hvis du læser opskriften igennem, så skal der bruges både 4 spsk sennep og 2 spsk sennep – sennep skal bruges til hhv. kylling og sauce 😀
Lyder rigtig lækkert – det vil jeg prøve. Men der står 2 spsk sennep i opskriften udover det sennep der marineres i…. skal det i saucen også? Mange hilsner Pernille
Pernille – Ja, de 2 spsk sennep er til saucen. Resten af senneppen er til marinaden 😀
Hold op, det var lækkert.
Jeg tilføjede 2 stilke bladselleri og et par fede hvidløg. Det er absolut ikke sidste gang vi får det. Tak for mad☺️
Caroline – Det lyder også som en superlækker variant – tak for tilbagemeldingen 😀
Virkelig lækker ret, har lige lavet den, og selv min teenagedreng, som hader sennep, var vild med den. Skal helt sikkert laves snart igen.
Maria – Hihi, ja det er virkelig “underligt” at den der sennepssmag, som mange ikke bryder sig om, helt forsvinder, på trods af en pæn mængde sennep. Min kæreste er heller ikke vild med sennep, men denne her ret var et hit 😀
Den er bare mega lækker.
Selv min kræsne pige spiste med.
Fortalte hende først bagefter, ar det var senneps sovs. Hun blev noget overrasket
Janni – Hihi, sådan noget er altså lidt sjovt engang imellem. Jeg gjorde nøjagtig det samme med min senneps-forskrækkede kæreste 😉
Du skriver esdragon i overskriften med oregano i selve opskriften.
Hvilket krydderi mener du?
Susanne – Nu har jeg været indlægget og opskriften igennem 2 gange, og jeg kan simpelthen ikke se, hvor i overskriften, jeg har skrevet estragon – hverken i overskriften til selve indlægget eller i overskriften til opskriften? Jeg kan se, at jeg har nævnt, at opskriften er inspireret af min anden opskrift på kylling med estragon, og så har jeg linket til den (rød skrift), men det er jo netop en anden opskrift. Under alle omstændigheder skal der bruges oregano i denne her udgave 🙂
Hej Anne-Kathrine
Den opskrift med kylling i sennepssauce ser spændende ud!
Er i gang med de forberedende øvelser og har lagt kyllingestykkerne med sennep, oregano og paprika på køl.
i opskriften står der intet om gulerødder, men jeg vover pelsen og tilsætter dem også sammen med champignon.
Du får en anmeldelse af retten, når jeg kaster mig over den i aften.
Med venlig hilsen
Preben herskind
Preben – Det lyder godt – og gulerødder er jo altid godt. Håber at retten blev en kæmpe succes 😀 😀