Jeg samler på hverdagsmad. Eller, jeg samler i hvert fald på opskrifter på hverdagsmad. Nem og lækker mad, der kan laves på et øjeblik (eller sådan ca 30 minutter, alt er jo relativt), som smager godt, ser pænt ud og gør mig glad. Og denne her opskrift på kylling med spinat og frisk pasta er mit seneste fund, når det kommer til skønne hverdagsretter. Nøj, hvor smager det bare godt.
Se også – Pastatærte med kylling og broccoli I Kylling i karry I Spinatlasagne med bechamel
Nem hverdagsmad – pasta og kylling med spinat.
Jeg kan lige så godt være ærlig og indrømme, at denne her kylling med spinat og pasta ikke helt er min egen opfindelse. Faktisk fik vi den serveret, da vi for nyligt spiste hos vores dejlige venner. Og som den madnørd jeg jo er, så skulle jeg selvfølgelig have et billede af maden. Billedet blev sidenhen lagt på instagram (jeg hedder @madenimitliv, hvis I har løst til at følge med). Og jeg fik så mange kommentarer vedr. en evt. opskrift, at jeg var nødt til at få fingre i den.
Sidenhen har jeg prøvet at lave retten et par gange herhjemme i mit eget køkken. Og jeg har også lavet et par ganske små ændringer, som jeg selv synes er med til at give retten yderligere et nøk op på “lækkerheds-skalaen”. Så nu er jeg endelig klar til at dele den med jer herinde.
Tip! Se mine bedste tips til tilbehør og skønne variationer over den lækre ret under opskriften.
Kylling med spinat og pasta
Ingredienser
- 1 spsk olie
- 1 løg (skrællet og skåret i tynde skiver)
- 2 fed hvidløg (hakkede)
- 1 bdt forårsløg (skåret i tynde ringe)
- 250 gr frisk spinat
- 2 dl grøntsagsbouillon (evt. 2 dl vand + ½ bouillonterning)
- 200 gr flødeost naturel (kan erstattes af 2½ dl fløde)
- 2 spsk citronsaft
- 500 gr kyllingebryst (4 stk kyllingebryst)
- 25 gr smør
- 400 gr frisk spinatpasta (tørret pasta kan også bruges)
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Opvarm olien i en stor gryde eller sauterpande og steg løg, hvidløg og forårsløg heri, til de bliver klare.
- Tilsæt frisk spinat og grøntsagsbouillon og rør rundt et par minutter, indtil spinaten falder sammen.
- Tilsæt flødeost og rør rundt, så osten smelter. Lad saucen koge i et par minutter, til den bliver cremet. Ønskes en tyndere sauce, kan der tilsættes lidt mere bouillon eller mælk.
- Smag spinatsaucen til med citronsaft, salt og peber.
- Krydr kyllingebrysterne med salt og peber.
- Opvarm smørret på en pande og steg kyllingebrysterne i 4-6 minutter på hver side, indtil de er gennemstegte men stadig saftige. Stegetiden afhænger af størrelse og tykkelse på kødet.
- Tilbered pastaen efter anvisning på pakken. Hæld vandet fra pastaen og lad den afdryppe.
- Fordel pasta og spinatflødesauce i 4 dybe tallerkener.
- Skær kyllingebrysterne i skiver og anret dem ovenpå pastaen. Slut evt. med et drys friskhakket persille og server straks.
Lækre variationer.
Lad mig med det samme slå fast, at jeg er ret glad for “originalen” med smørstegt kyllingebryst i denne her opskrift. Men selvfølgelig er der masser af muligheder for at lave lækre variationer. Det gælder bare om at slå sig løs. Fx kan kyllingebrystet sagtens erstattes af et stykke grillet eller stegt laksefilet. Laks, spinat, flødeost og citron er jo en fantastisk kombination.
Grøntsagerne i spinatflødesaucen kan desuden erstattes eller suppleres med endnu flere. Jeg er fx overbevist om, at det vil være lækkert med både squash i tern, ærter, sukkerærter og grønne asparges udover spinat og løg. Og bryder man sig ikke om flødeost, som bruger man bare almindelig fløde i stedet for. Det har jeg allerede nævnt i opskriften. Dog vil jeg lige påpege, at flødeost giver en lidt mere cremet sauce, der nemmere samler sig om grøntsager og pasta. Men det bestemmer man jo selv.
Sidst men ikke mindst, så er det selvfølgelig oplagt at stege et par skiver bacon og drysse sprødstegt bacon ovenpå kyllingebrysterne lige inden servering. Steg evt. baconskiverne som det første og steg så løg, hvidløg og forårsløg i baconfedtet i stedet for i olie. Det giver lidt ekstra smag.
Ideer til lækkert tilbehør.
I bund og grund er det ikke nødvendigt, at tænke ekstra tilbehør ind. Retten indeholder jo både pasta, grøntsager og sauce i forvejen. Men synes man alligevel, at der skal lidt ekstra til, så kan et godt stykke brød eller hvidløgsflute anbefales. Jeg har eksempelvis serveret de her hjemmebagte hvidløgsflutes til, og det var en kæmpe succes.
Vil man gerne have ekstra grøntsager, så kan dampet grønt i form af broccoli, asparges eller ærter være en mulighed. Det samme gælder smørstegt eller grillet spidskål. Og så er sprøde broccolifritter med et drys salt bare altid populære her i huset, så de er jævnligt på menuen. Også til mange andre retter end denne her kylling med spinat.
Hej Anne-Kathrine det er noget lækkert mad du laver, jeg bruger mange af dine opskrifter
Hilsen Ole
Ole – Hej Ole. Hvor er det bare dejligt at høre, at jeg kan være med til at inspirere med mine opskrifter 🙂
Nuuuiiij! Denne ret er så lækker – og nem!
OBS! Jeg brugte frosne spinatkugler (dog optøede). Så fint!
Eva – Hvor er det bare dejligt at høre – og tak for tippet om, at frosne spinatkugler også kan bruges 😀