Indimellem sker det, at jeg selv bliver inspireret af de reklamer, som ligger i baggrunden af min blog og derfra stammer faktisk ideen til denne her lasagne, som pludselig en dag dukkede op i en reklame. Selve opskriften har jeg godt nok ikke fået kigget på, men kombinationen af pulled chicken og hytteost i en lasagne, blev ved med at rumstere rundt i hovedet på mig, så da vi forleden dag fik bagte kartofler med pulled chicken, lavede jeg en ordentlig portion, så der også var til en lasagne.
Har man ikke lige en rest pulled chicken på lager, eller mulighed for at lave en portion, kan man selvfølgelig købe det færdiglavet, men pulled chicken er noget af det nemmeste at lave selv, så hvis ovnen alligevel er i gang en dag, så smid lige et par kyllingefilet’er med lidt krydderier i et fad, dæk det til med stanniol og sæt hele molevitten i ovnen – et par timer senere er der hjemmelavet pulled chicken og i tilgift dufter hele huset af mør og lækker kylling.
Ideen med pulled chicken i en lasagne var absolut ikke dårlig – kyllingen får en lidt anden struktur og smag, end min sædvanlige lasagne med kylling i fløde-tomatsauce og spinat og det var rigtig lækkert at bruge hytteost imellem pasta- og tomatlagene. I det hele taget bruger jeg faktisk meget sjældent hytteost i madlavningen, så den slags inspiration er altid kærkommen. En anden mulighed kunne være, at lave lasagnen med en god bechamelsauce – det tror jeg bestemt heller ikke vil være dårligt, så det skal vist prøves ved lejlighed.
Jeg tilføjede lidt ekstra grønt til tomatsaucen i form af revet gulerod og majs. Jeg er personligt vild med at komme majs i alle mulige former for lasagner – jeg synes, det tilføjer både sødme og “bid” til retten, men deler man ikke den begejstring, så udelader man dem selvfølgelig bare.
Lasagne med pulled chicken og hytteost
Ingredienser
- 1 spsk olie
- 2 løg (finthakkede)
- 2 fed hvidløg (finthakkede)
- 2 gulerødder (revne)
- 2 ds hakkede tomater
- 1 dl mælk (eller vand)
- 2 tsk paprika
- 2 tsk tørret oregano
- 400 gr pulled chicken (se evt. opskrift her)
- 1 nip sukker
- salt og peber
Desuden
- 1 bæger hytteost (ca. 450 gr)
- 12 lasagneplader
- 50 gr revet ost
Fremgangsmåde
- Opvarm olien i en gryde og sauter løg og hvidløg heri.
- Tilsæt revet gulerod og steg i et par minutter.
- Tilsæt herefter hakkede tomater, mælk, paprika og oregano og lad saucen simre i ca. 10 minutter.
- Vend til sidst pulled chicken i saucen, og smag til med sukker, salt og peber.
- Fordel et tyndt lag sauce i et ildfast fad og placer 3-4 lasagneplader herpå.
- Opbyg herefter lasagnen med tomatsauce, hytteost og lasagneplader, indtil det hele er brugt. Afslut med tomatsauce og hytteost og drys med revet ost.
- Bag lasagnen ved 200 °C (varmluft) i ca 30 minutter, indtil den er gylden og gennemtilberedt.
- Lad gerne lasagnen "sætte sig" i ca 5 minutter, inden den skæres ud.
- Server lasagnen med salat og evt. flute.
- Evt. rester kan gemmes på køl i 2-3 dage. Lasagnen kan desuden fryses.
Jeg kom til at bruge pulled pork i stedet🙈🙈🙈😄😄😄😄
Det smagte sindsyg godt og familien elskede det
Christina – Pulled pork eller pulled chicken det må næsten komme ud på et, når bare alle er glade 😀 😀