Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Minestronesuppe – lækker opskrift på minestrone.

0 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Hovedretter, Hverdagsmad, Opskrifter, Suppe
Gå direkte til opskriften
Opskrift minestronesuppe i en blå skål med en ske på et hvidt bord

Minestronesuppe er en klassiker fra det italienske køkken. En skøn og fyldig suppe med masser af grøntsager, hakkede tomater og suppehorn eller nudler. En rigtig sjælevarmer på en kølig efterårs- eller vinterdag, men minestrone kan nu uden problemer både laves og spises hele året rundt.

Se også Tomatsuppe I Kartoffelsuppe I Græskarsuppe

Klassisk opskrift på minestronesuppe.

Hvis du, ligesom mig, er vild med supper, så kender du måske minestronesuppe i forvejen. Det er i hvert fald en rigtig klassiker, som jeg husker fra min barndom, og som jeg altid har været vild med. Dog var min mors udgave med grøntsager skåret i julienne og uden suppenudler.

Jeg veksler lidt imellem at skære grøntsagerne i tern og i julienne, men nudlerne må jeg indrømme, at jeg nødigt vil undvære i dag. De giver lige det sidste til suppen, og bidrager desuden med en god fylde. Dog kan du sagtens variere suppen på et væld af måder. Det har jeg skrevet meget mere om under opskriften.

Tip! Se også tips til variationer af minestrone suppe under opskriften.

Opskrift minestronesuppe i en blå skål med en ske på et hvidt bord
4,67 fra 3 stemmer

Minestronesuppe

Samlet tid40 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 100 gr bacon i tern
  • 2 stk løg (hakkede)
  • 2 fed hvidløg (finthakkede)
  • 150 gr gulerod (skåret i små tern)
  • 1 stk squash (skåret i små tern)
  • 3 stængler bladselleri (skåret i tynde skiver)
  • 3 tsk tørret timian
  • 2 ds hakkede tomater
  • 10 dl grøntsagsbouillon (evt. vand + bouillonterning)
  • 100 gr suppe nudler
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Steg bacontern brune i en gryde.
  • Tilsæt løg og hvidløg og sauter et par minutter.
  • Kom grøntsagerne i gryden og steg i yderligere 2-3 minutter. Tilsæt herefter timian, hakkede tomater og bouillon.
  • Bring gryden i kog under låg og lad suppen simre i ca 10 minutter.
  • Tilsæt suppe nudler og lad suppen koge i yderligere 2-3 minutter alt efter angivet tilberedningstid på nudlerne.
  • Smag til med salt og peber.
  • Server med brød og evt. et drys persille på toppen.
 

Noter til opskriften. 

 
Minestrone er en skøn suppe, hvor de fleste grøntsager kan bruges. Du behøver derfor ikke nødvendigvis holde dig til opskriften, men kan i stedet bruge suppen til en oprydning i grøntsaftskuffen. 
 

Tips til opskriften.

I stedet for bacon kan du bruge parmaskinke eller en rest pølse, fx chorizo der skæres i små tern og steges sprøde i gryden. Vil du lave en vegetarisk udgave af minestrone, så smag evt. til med lidt røget paprika eller chipotle i stedet for. Det giver en fin, røget smag.

Jeg synes, at suppenudler giver en god fylde til suppen, men suppenudler (eller suppehorn) kan sagtens udelades eller erstattes af pastaskruer, penne eller lignende. Du kan også helt droppe pastaen, og bare servere suppen med brød til.

Du skal endelig ikke lade dig begrænse af de grøntsager, jeg har nævnt i opskriften. Der kan sagtens kommes flere (eller færre) grøntsager i en minestrone, så det er helt oplagt at lave suppen, hvis du gerne vil have ryddet ud i grøntsagsskuffen. Og er der en grøntsag, du ikke bryder dig om, så udelader du den selvfølgelig bare, og bruger måske lidt mere af det andet.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer