Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Pizzasauce – hjemmelavet pizzasovs.

2 kommentarer
Sauce/dip/dressing
Gå direkte til opskriften

Til en lækker, hjemmelavet pizza hører selvfølgelig en rigtig god pizzasauce med tomater, løg, hvidløg og krydderier. Allerbedst bliver det selvfølgelig, hvis der er tale om en hjemmelavet pizzasauce. Og heldigvis er en hjemmelavet pizzasauce både nem at lave og lynhurtig. Men har man tiden, så anbefaler jeg, at man lader saucen simre på komfuret i minimum 30 minutter. Det giver en fantastisk lækker smag.

Se også – Lasagne I Pizzasnegle I Tomatsuppe

Nem opskrift på hjemmelavet pizzasauce.

For rigtig mange italienske opskrifter gælder konceptet “less is more”. Og det gør sig også gældende, når det kommer til denne her pizzasauce, som indeholder få men gode ingredienser. En god tomatsovs er jo selve “basen” på rigtig mange pizzaer. Og hvorfor bruge penge på lækkert fyld, hvis ikke basen er i orden?

Brug gerne nogle rigtig lækre, hakkede tomater på dåse og ikke nødvendigvis de billigste. I sæsonen er det også fantastisk at bruge solmodne, friske tomater til opskriften på pizzasauce. Tomaterne skal blot blancheres og befries for skindet, inden de hakkes groft. Derudover bruger jeg løg, hvidløg og krydderier i min pizzasovs, ligesom jeg smager til med eddike, sukker, salt og peber, indtil smagen sidder lige i skabet. Og så er pizzasaucen faktisk klar.

Tip! Se mine bedste tips til hjemmelavet pizzasovs under opskriften.

5 fra 2 stemmer

Pizzasauce

Kogetid30 minutter
Samlet tid40 minutter
Antal: 3 dl

Ingredienser

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 lille løg (finthakket)
  • 2 fed hvidløg (presset)
  • 1 ds hakkede tomater
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret basilikum
  • 1 spsk æbleeddike (el. alm eddike, balsamico, hvidvinseddike mm)
  • 1 nip sukker
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Opvarm olivenolien i en lille gryde og sauter løg og hvidløg heri, indtil de bliver klare.
  • Tilsæt hakkede tomater, tomatkoncentrat, krydderier, æbleeddike og sukker til gryden.
  • Lad pizzasaucen simre ved svag varme i minimum 10 minutter, men gerne 30 minutter eller længere, så det bliver til en tyk og cremet sauce.
  • Smag saucen til med salt og peber og juster evt. smagen med lidt ekstra eddike eller sukker.
  • Vil man gerne have en helt glat pizzasauce uden "klumper", så kan man stikke en stavblender i gryden og blende saucen let.
  • Afkøl saucen let og fordel den på pizzabundene. Mængden rækker til 2-3 mellemstore pizzaer.
  • Hvis pizzasaucen opbevares på køl i en bøtte med låg er holdbarheden ca 1 uge. Pizzasaucen kan også fryses.

Tips til opskriften.

  • Bryder man sig ikke om “klumper” i tomatsaucen, så stik en stavblender i gryden og blend saucen ganske let. Man kan også bruge passata tomater, som er blendede tomater, i stedet for hakkede tomater. Så er der ingen klumper.
  • Oregano kan erstattes af basilikum og omvendt, og man kan sagtens nøjes med at bruge en af delene. I sæsonen er det også superlækkert at bruge en håndfuld frisk oregano eller basilikumblade, der hakkes groft og vendes i saucen.
  • Pizzasaucen kan uden problemer fryses, så lav evt. en stor grydefuld og frys ned i passende portioner i fryseposer eller bøtter med låg. Har man mange tomater i drivhuset, og kan man ikke nå at spise dem alle, så er det også oplagt at bruge dem til hjemmelavet pizzasovs og tomatsovs. Så er der til hele vinteren i fryseren.
  • Bryder man sig om det, så kan der tilsættes ekstra smag til pizzasaucen i form af paprika eller chili. Enten tørrede chiliflager, chilipulver, chilipasta eller frisk chili skåret i småbitte tern. I det hele taget kan saucen jo smages til i det uendelige, og det gælder blot om at finde sig egen (og familiens) favorit.

Andre anvendelsesmuligheder.

Selvom det i sagens natur er ret oplagt at bruge pizzasovs til pizzaer, så er der selvfølgelig også en række andre anvendelsesmuligheder. Saucen er jo i bund og grund en klassisk tomatsauce, og man kan derfor uden problemer bruge til den som en lækker, vegetarisk sauce til pasta og spaghetti. Gerne med en god parmesanost på toppen.

Saucen kan desuden vendes sammen med brunet oksekød til en klassisk lasagne, en lasagnette eller en portion spaghetti bolognaise.

Endelig kan man lave en nem og lynhurtig tomatsuppe ved at komme pizzasaucen i en gryde og spæde med bouillon (grøntsags- eller hønsebouillon) til en passende konsistens. Giv evt. suppen en hurtig tur med stavblenderen, så den bliver helt glat og tilføj en smule mælk, fløde eller flødeost for at afrunde smagen. Server suppen med pasta, kødboller eller bare et godt stykke brød.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Heidi Reber
2 år siden

Det er simpelthen den letteste og bedste opskrift jeg er faldt over. Tak