Denne her opskrift på sprøde tortilla snacks er så nem, at man tror det er løgn. Faktisk er der nok nærmere tale om et tip end en opskrift. Og selvfølgelig også en genial måde at undgå madspild på, hvis man, som mig, altid har et par tortillapandekager til overs. Men nu har jeg under alle omstændigheder skrevet opskriften på tortillasnacks herunder. Hvorvidt det så er en fordel eller en ulempe, at det er så nemt at lave sprøde og lækre, hjemmelavede tortilla snacks, vil jeg lade være op til den enkelte at vurdere.
Se også – Guacamole/avocado dip I Tacopande med krydret oksekød I Quesadillas med skinke og ost
Nem opskrift på sprøde tortilla snacks.
Selvfølgelig kan man sagtens købe tortilla chips i supermarkederne. Men jeg vil alligevel gerne slå et slag for de hjemmelavede. De færdigkøbte tortilla snacks er langt hen ad vejen lavet af majs, hvorimod de hjemmelavede er lavet på tortillapandekager. Og det giver alt andet lige en lidt anderledes oplevelse. Mindre chips og olie og lidt mere “brød”, hvis man kan definere det sådan. Og det synes jeg personligt er superlækkert. Især når de hjemmelavede snacks er nybagte, knasende sprøde og lækkert krydrede.
Tip! Se også mine bedste tips til skønne variationer og lækker tilbehør under opskriften.
Tortilla snacks
Ingredienser
- 4 stk tortillapandekager
- 2 spsk olie
- 2 spsk mexicansk krydderi
- salt
Fremgangsmåde
- Klip tortillapandekagerne i mundrette firkanter eller trekanter med en saks.
- Kom stykkerne i en frysepose og hæld olie, salt og evt. krydderier ved. Ryst posen godt, så det hele fordeles jævnt.
- Fordel tortillastykkerne i et enkelt lag på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag chipsene ved 200 °C (varmluft) i 8-10 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde.
- Afkøl chipsene og server de sprøde chips med dip eller som tilbehør til mexicansk mad.
- Chipsene holder sig sprøde, hvis de pakkes i en lufttæt pose eller dåse. Er de alligevel blevet bløde, kan de lunes kort i ovnen, så de bliver sprøde igen. De er ikke fryseegnede.
Skønne variationer.
Ovenstående opskrift på tortilla snacks er rimeligt plain og lige ud ad landevejen. Chipsene er blot krydret med salt, men der findes masser af andre, lækre variationer, så det gælder bare om at bruge fantasien. Udover olie og salt kan snacksene eksempelvis smages til med BBQ krydderi, løgpulver, hvidløgspulver, chilipulver, spidskommen og paprika. Man kan også drysse fintrevet parmesan over chipsene, så det bliver til de lækreste ostechips.
Derudover kan man jo også prøve sig frem med nogle af de forskellige slags færdige krydderiblandinger, som efterhånden findes i en hel del varianter i butikkerne. Fx all round krydderi, grill krydderi og sour creme and onion krydderi
Lækkert tilbehør.
Præcis som med de færdigkøbte tortilla chips, så er de hjemmelavede skønne at dyppe i salsa og guacamole. Gerne en god, hjemmelavet guacamole. En lækker creme fraiche dressing er også et hit. Og senest har jeg lavet en skøn dip af creme fraiche, frisk stenbiderrogn, finthakkede rødløg og frisk dild.
Dippen blev lagt i lag i en skål med creme fraiche i bunden. Og så brugte vi ellers de hjemmelavede tortilla snacks til at “skovle” dippen op med. Helt forrygende lækkert og et dejligt alternativ til de traditionelle blinis med stenbiderrogn.
Udover at spise chipsene med dip, kan man selvfølgelig også bruge dem til en helt klassisk omgang nachos med masser af ost og måske kylling. Og så er chipsene også skønne som tilbehør, fx til fajitas med kylling eller chili con carne samt andre skønne gryderetter med et strejf af texmex.
Det skal helt klart prøves. Vil kun havde salt på. Men syntes det er smart.
Anna-Sofie – Salt er bestemt også lækkert. Og jeg lover dig, at de smager skønt, så det er bare med at komme i gang 🙂
Mange hilsner fra
Anne.
Hej, Jeg har fulgt din blog længe. Hvorfor kommer der nu pludselig irriterende reklamer på? Jeg overvejer at skifte ‘opskriftkilde’ nu.
Hvorfor reklamer – Jeg beklager selvfølgelig, hvis reklamerne er så generende og forstyrrende for din læsning af indlæggene og opskrifterne, at du bliver nødt til at droppe min blog. Nu ved jeg jo ikke, hvor længe du har fulgt bloggen, men siden jeg indgik samarbejde med WebHQ d. 1-1-2012, har der været reklamer på min blog. Langt de fleste af de større madblogs har faktisk reklamer på i dag, men da vi i sin tid skulle have udarbejdet reklamernes placering på min blog, forlangte jeg, at de blev sat på et sted, hvor de ikke forstyrrede læsningen af de forskellige indlæg. Dette er grunden til, at man kun finder reklameindlæg i toppen af bloggen og en sjælden gang som baggrund. Størstedelen af tiden, vil man derfor overhovedet ikke kunne se, at der er reklamer på bloggen, hvis man scroller ned og læser de forskellige indlæg, idet reklamerne er placeret ovenover bloggens overskrift og ALDRIG imellem de forskellige indlæg eller som lydreklamer i siden af bloggen, der aktiveres, hvis man rammer dem med musen.
Det at blogge er en hobby, men jeg må også se i øjnene, at jeg som studerende lever på en SU og derfor fungerer det at blogge som en form for studiejob for mig. Man bliver ikke rig af, at have reklamer på sin blog, men det er altså rart at få lidt lommepenge tilsendt en gang imellem, som kan bruges på at købe lidt ekstra, lækre råvarer som kan fremtrylles til mad, som igen kan bringes på bloggen.
Håber det var svar på dit spørgsmål 🙂
Mange hilsner fra
Anne.
Prøv lige dessertudgaven – steg i olie og drys med sukker og kanel. Det fik jeg for mange år siden på en dadel-festival i Californien. Jeg forspiser mig ellers aldrig, men dengang fik jeg ALLE de dadler, jeg kunne tykke, og de er stadig det bedste, jeg ved.
Elsebeth – Det lyder som et lækkert alternativ. Det må jeg prøve næste gang 🙂
Kærlig hilsen fra
Anne.
Jeg har lavet dem endnu mindre, og brugt dem som tilbehør til salat. Vendt i en smule olie fra chili-hvidløg ?
Jette – Åhh det lyder også som en god ide. Kunne faktisk også godt forestille mig, at de kunne serveres til en portion chili con carne – sådan lidt mindre, som du også har gjort 😀
Lyder som en fantastisk ide, især fordi der altid er tortillapandekager til overs som bare smides ud, fordi de bliver tørre inden man næste gang skal bruge disse. Pia
Pia – Det er nemlig supersmart til de der tortillas, som bare altid bliver til overs og så smager de oven i købet fantastisk 😀
Hejsa
Fin blog – men ærgrer mig over at muligheden for at gemme på pinterest er fjernet?
Det er dér jeg samler alle mine opskrifter og det er en skam at dine ikke længere kan ‘komme med’
Mvh. Mona
Mona – Muligheden for at gemme på pinterest er der skam stadig, men i forbindelse med opdateringen af designet på min blog, er mine opskrifter blevet sat op på en ny måde. I det nye system finder man pinterest symbolet i selve opskriften, men det er desværre ikke muligt at tilgodese både de “gamle” og de “nye” opskrifter på én gang. Derfor er jeg pt er i gang med at opsætte alle mine MANGE gamle opskrifter i det nye system, men det tager selvfølgelig noget tid med en blog, som indeholder så mange opskrifter som min efterhånden gør 😀 Hvis du klikker ind på en af mine nyeste opskrifter, vil du kunne se pinterest symbolet i opskriften 😀
Mange hilsner fra
Anne-Kathrine
Hvad er mexicansk krydderi
Louise – Man kan indimellem købe forskellige slags krydderiblandinger med mexicansk krydderi – det er typisk en blanding af spidskommen, oregano, paprika, chili og lign. Jeg har på et tidspunkt haft en blanding stående fra Santa Maria, men jeg ved ikke, om de stadig laver dem. Prøv evt. at google mexicansk krydderi, så kunne der godt dukke nogle forhandlere op 😀
Hvor lang tid kan hold sig?
Thea – Jeg vil skyde på, at de kan holde sig et par uger, hvis du pakker dem godt ind. Bliver de alligevel lidt bløde, så kan du give dem et par minutter i en varm ovn, til de er blevet sprøde igen 😀