Efter en uge med restaurantbesøg, diners og take away i New York, brændte vi virkelig efter noget hjemmelavet og enkel aftensmad i aften. Overskud er der til gengæld ikke så meget af, for vi slås stadig med lidt jetlag, men uanset hvad var der ikke nogen af os, der ville have take away til aften. Rugbrødsmadder, blev vi dog enige om, var lige enkelt nok, så jeg kørte i stedet op og købte ind til en lækker broccolitærte med bacon. Og for at gøre det så nemt som overhovedet muligt, købte jeg en rulle færdig tærtedej og lavede tærten på den. Hjemmelavet tærtedej er selvfølgelig at foretrække, men helt ærlig synes jeg de færdigkøbte smager ganske glimrende og de kan sagtens bruges, når jeg ikke gider have fingrene i dej.
>> Se også mine opskrift på en lækker, hjemmelavet tærtebund lige her.
Bacon i tern var der i køleskabet sammen med et bæger creme fraiche, så det var i realiteten kun æg og broccoli, jeg skulle købe. Dejen blev fordelt i tærteformen og imens den forbagte i ovnen, snittede jeg broccoli i mindre stykker og rørte æggemassen sammen og Morten stegte baconternene på panden. Man kan godt drysse de rå bacontern ovenpå tærten, inden den sættes i ovnen, men jeg kan godt lide, at baconstykkerne er forstegte, for så er de også helt sprøde, når tærten er færdig. Bacon kan for øvrigt erstattes af en god skinke skåret i tern eller strimler og man kan også bruge stegt kylling i tern. Og endelig kan man selvfølgelig helt udelade kød.
Fyldet blev lagt i den forbagte bund, æggemassen fordelt øverst og det hele kom i ovnen i 25 minutter, hvorefter der var lækker, næsten hjemmelavet, aftensmad. Skønt og lige hvad vi trængte til efter en uge med amerikanske specialiteter. Lige så lækkert det er at spise på restauranter, når man er på ferie, lige så meget savner man altså hjemmelavet mad, når man kommer hjem igen.
Broccolitærte med bacon
Ingredienser
- 1 rulle fersk tærtedej
- 1 broccoli
- 1 pk bacon i tern
- 4 æg
- 1½ dl creme fraiche
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Fordel tærtebunden i et tærtefad og prik dejen med en gaffel. Forbag dejen efter anvisning på emballagen. Imens plukkes broccolien i små buketter.
- Steg bacontern sprøde og lysebrune på en pande. Pisk æggemassen sammen af æg, creme fraiche, salt og peber.
- Fordel broccolibuketter og bacon i den forbagte tærtebund og hæld æggemassen over.
- Bag tærten ved 200 °C (varmluft) i ca 25 minutter til æggemassen er stivnet og tærten er gennembagt. Server tærten med blandet salat.
Når det skal gå stærkt her, bruger jeg bare rasp. Det giver selvfølgelig ikke en sprød bund, men æggemassen gør den svampet på en helt okay måde. Som barn var det den eneste tærtebund, jeg kunne lide, men nu er det mest en nødløsning.
Sysleren – Det har jeg godt nok aldrig hørt om før, men det er da i grunden en god idé. Man drysser jo også formen med rasp inden med eksempelvis laver gratin, som jeg er vild med, så det kunne da godt være jeg skulle forsøge mig med en rasp-bund på et tidspunkt. Mange tak for tippet 🙂
Mange hilsner fra
Anne.
Som meget uerfaren ud i gratin og rasp-bunde, bliver jeg nødt til lige at spørge – smører du bunden med olie/smør og så hælder rasp over og hvad med kanterne? Jeg vil forsøge mig med rasp-broccoli-tærten i morgen 🙂
Julie – Ja, jeg pensler fadet med lidt smeltet smør, både i bunden og på kanterne. Derefter kommer jeg lidt rasp i fadet og ryster fadet, så raspen fordeles både på kanter og bund – smørret skal nok få raspen til at sidde fast. Det er jo ikke meningen, at der skal være en bund ligesom når man laver tærte – der skal bare sidde et ultra tyndt lag rasp over det hele 🙂 Håber det var svar nok på dit spørgsmål 🙂
Mange hilsner fra
Anne.
Det var det – tusind tak 🙂
Sikke et smart tip – og egentlig nærliggende for os gratinelskere, men det kunne vi jo ikke selv finde ud af! Godt syslet 🙂
Hej – Selvom det er mange år siden der har været liv i tråden sidst – vil jeg spørge dig om, hvilken størrelse tærteform du har brugt til denne opskrift??
Det ville være en god idé, at oplyse dette – i min optik
Chris – Jeg bruger gerne en rimelig traditionel tærteform i medium størrelse, hvilket vil sige omkring 22-24 cm, men et par centimeter til eller fra, spiller jo ikke den store rolle 🙂
Hjælp mig 😩 Jeg har bagt den tærte her før med succes.. Og nu, hver gang jeg bager den, så er massen helt vandet/tynd efter 25-30 minutter i ovnen 😩 Hvad mon jeg gør forkert? Bruger 5% Creme fraiche 🤷♀️ og følger ellers opskriften..
Natasja – Uhhh, det var da et godt spørgsmål, for der er selvfølgelig forskellige steder, hvor det kan gå galt. Umiddelbart synes jeg nu ikke, at det burde være pga en 5 % creme fraiche. Og hvis du skriver, at du følger opskriften, så burde det heller ikke være fordi, at du bruger for meget creme fraiche, så æggene ikke kan “sætte sig”.
Det kan evt. skyldes, at grønsagerne afgiver for meget væde under bagningen, som trænger ud i æggemassen, men det har jeg nu aldrig været udsat for med broccoli. Så medmindre du tilsætter andre og flere grønsager, burde det ikke være her, det går galt. Derudover tænker jeg, at tærten får for kort tid i ovnen. Tærten skal selvfølgelig bage til æggemassen er stivnet, men ovne varmer jo forskelligt, så måske skal din tærte have 35 min. Det kan også skyldes, at dit tærtefad er lidt højere end mit, så laget af æggemasse bliver tykkere og derfor skal bage lidt længere.
Bliver tærten mørk på overfladen, før æggemassen er stivnet, så kan du evt. dække den til med et stykke stanniol, når den er fin på toppen og så bage den videre, til æggemassen har sat sig.
Håber at det lykkes og at du igen kommer til at lave en god broccolitærte 😀
Hvor lang tid skal bunden forbage ?
Rebecca – Ca 8-10 minutter ved 200 grader 🙂
Bare lige for at være sikker… Bruger du rå broccoli, eller får den et opkog?
Anja – Jeg bruger som regel rå broccoli, men du kan sagtens give den et opkog, hvis du synes, den skal være lidt mere “mør” 🙂
Bare lige for at være sikker… Bruger du rå broccoli, eller får den et opkog?
Anja – Jeg bruger som regel rå broccoli, men du kan sagtens give den et opkog 🙂