Broccolitærte med bacon…

16 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Hovedretter, Lette retter, Opskrifter, Svinekød, Tærte - opskrifter på tærter
Gå direkte til opskriften

Efter en uge med restaurantbesøg, diners og take away i New York, brændte vi virkelig efter noget hjemmelavet og enkel aftensmad i aften. Overskud er der til gengæld ikke så meget af, for vi slås stadig med lidt jetlag, men uanset hvad var der ikke nogen af os, der ville have take away til aften. Rugbrødsmadder, blev vi dog enige om, var lige enkelt nok, så jeg kørte i stedet op og købte ind til en lækker broccolitærte med bacon. Og for at gøre det så nemt som overhovedet muligt, købte jeg en rulle færdig tærtedej og lavede tærten på den. Hjemmelavet tærtedej er selvfølgelig at foretrække, men helt ærlig synes jeg de færdigkøbte smager ganske glimrende og de kan sagtens bruges, når jeg ikke gider have fingrene i dej.

>> Se også mine opskrift på en lækker, hjemmelavet tærtebund lige her. 

Bacon i tern var der i køleskabet sammen med et bæger creme fraiche, så det var i realiteten kun æg og broccoli, jeg skulle købe. Dejen blev fordelt i tærteformen og imens den forbagte i ovnen, snittede jeg broccoli i mindre stykker og rørte æggemassen sammen og Morten stegte baconternene på panden. Man kan godt drysse de rå bacontern ovenpå tærten, inden den sættes i ovnen, men jeg kan godt lide, at baconstykkerne er forstegte, for så er de også helt sprøde, når tærten er færdig. Bacon kan for øvrigt erstattes af en god skinke skåret i tern eller strimler og man kan også bruge stegt kylling i tern. Og endelig kan man selvfølgelig helt udelade kød.

Fyldet blev lagt i den forbagte bund, æggemassen fordelt øverst og det hele kom i ovnen i 25 minutter, hvorefter der var lækker, næsten hjemmelavet, aftensmad. Skønt og lige hvad vi trængte til efter en uge med amerikanske specialiteter. Lige så lækkert det er at spise på restauranter, når man er på ferie, lige så meget savner man altså hjemmelavet mad, når man kommer hjem igen.

3.67 fra 6 stemmer

Broccolitærte med bacon

Samlet tid45 min

Ingredienser

  • 1 rulle fersk tærtedej
  • 1 broccoli
  • 1 pk bacon i tern
  • 4 æg
  • dl creme fraiche
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Fordel tærtebunden i et tærtefad og prik dejen med en gaffel. Forbag dejen efter anvisning på emballagen. Imens plukkes broccolien i små buketter. 
  • Steg bacontern sprøde og lysebrune på en pande. Pisk æggemassen sammen af æg, creme fraiche, salt og peber. 
  • Fordel broccolibuketter og bacon i den forbagte tærtebund og hæld æggemassen over. 
  • Bag tærten ved 200 °C (varmluft) i ca 25 minutter til æggemassen er stivnet og tærten er gennembagt. Server tærten med blandet salat.
Madtærter kan sagtens fryses, så det er oplagt at bage flere tærter, når man alligevel er i gang og komme dem i fryseren. Så er der nem aftensmad, som blot skal optøs og lunes i ovnen, til en anden god gang. 
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Sysleren
9 år siden

Når det skal gå stærkt her, bruger jeg bare rasp. Det giver selvfølgelig ikke en sprød bund, men æggemassen gør den svampet på en helt okay måde. Som barn var det den eneste tærtebund, jeg kunne lide, men nu er det mest en nødløsning.

Julie
9 år siden
Svar  Sysleren

Som meget uerfaren ud i gratin og rasp-bunde, bliver jeg nødt til lige at spørge – smører du bunden med olie/smør og så hælder rasp over og hvad med kanterne? Jeg vil forsøge mig med rasp-broccoli-tærten i morgen 🙂

Julie
9 år siden

Det var det – tusind tak 🙂

Elsebeth
9 år siden

Sikke et smart tip – og egentlig nærliggende for os gratinelskere, men det kunne vi jo ikke selv finde ud af! Godt syslet 🙂

Chris Skjødt
3 år siden

Hej – Selvom det er mange år siden der har været liv i tråden sidst – vil jeg spørge dig om, hvilken størrelse tærteform du har brugt til denne opskrift??

Det ville være en god idé, at oplyse dette – i min optik

Natasja
3 år siden

Hjælp mig 😩 Jeg har bagt den tærte her før med succes.. Og nu, hver gang jeg bager den, så er massen helt vandet/tynd efter 25-30 minutter i ovnen 😩 Hvad mon jeg gør forkert? Bruger 5% Creme fraiche 🤷‍♀️ og følger ellers opskriften..

Rebecca Skøtt
3 år siden

Hvor lang tid skal bunden forbage ?

Anja
2 år siden

Bare lige for at være sikker… Bruger du rå broccoli, eller får den et opkog?

Anja
2 år siden

Bare lige for at være sikker… Bruger du rå broccoli, eller får den et opkog?

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)