Som så mange andre så har vi for alvor fået gang i grillen ovenpå påsken og det dejlige solskinsvejr, som vi har haft. Vi er jo kun os to herhjemme, så vi har både en almindelig kuglegrill og en gasgrill, så vi nemt og hurtigt kan grille et par bøffer, kyllingebryster, koteletter eller hvad det nu kunne være, uden at vi først skal tænde op og vente på at kullene bliver perfekte. Og tilbehøret bliver også indimellem af den hurtige og lettere spontane slags, for denne her caprese pastasalat var bestemt ikke noget, som jeg havde tænkt nærmere over. Den blev nærmest til af sig selv, da jeg gik i køkkenet.

>> Se også alle mine bedste opskrifter på tilbehør til grillmad lige her. 

Insalata caprese er jo den klassiske, italienske salat bestående af solmodne tomater, mozzarella, og frisk basilikum lagt i et smukt mønster og overhældt med en god olivenolie eller olie-eddikedressing. Indimellem peppet op med et par oliven på toppen. En superlækker og enkel salat, som vi ofte spiser i løbet af sommeren. Men udover ingredienserne til en caprese salat havde jeg også en bøtte med kogt pasta, som var blevet til overs fra aftensmaden, stående i køleskabet. Og en kombination af disse blev altså til denne her caprese pastasalat. En helt simpel pastasalat med tomater, mozzarella, frisk basilikum og oliven, som blev vendt sammen med en lækker olie-eddikedressing.

Jeg laver som regel olie-eddikedressing af en god olivenolie og hvidvins- eller balsamicoeddike og så tilsætter jeg sennep. Jeg er vild med sennep og bruger det som smagsgiver i en hel del forskellige dressinger og saucer. Bryder man sig derimod ikke så meget om sennep, så kan man enten bruge en mild sennep, fx en sød fransk sennep, som jeg stort set altid har stående i skabet, eller man kan helt udelade sennep og nøjes med at lave en dressing på olie, eddike, sukker, salt og peber. Man kan desuden vende pastasalaten sammen med en god, færdigkøbt honey-mustard dressing, hvis ikke man vil lave den selv, eller det bare skal være ekstra nemt.

Vi spiste caprese pastasalaten til et par grillede, marinerede kyllingebryster, men selvfølgelig kan man bruge salaten som tilbehør til alle mulige former for kød og fisk. Man kan også tilsætte stegt eller grillet kylling til pastasalaten, hvis den skal mætte lidt mere og evt. gøre det ud for et helt måltid, fx i picnickurven eller på madpakken. Og skal det nu ikke være kød, så vil en moden avocado i skiver også være superlækkert i salaten.

Print opskrift Pin opskrift
4 fra 2 stemmer

Caprese pastasalat

Samlet tid30 min
Antal: 4 personer
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde

Ingredienser

 • 300 gr pastaskruer eller penne
 • 300 gr små tomater
 • 2 kugler frisk mozzarella (der kan også bruges mini mozzarellakugler)
 • sorte oliven (kan udelades)
 • frisk basilikum

Dressing

 • 2 spsk balsamico eller hvidvinseddike
 • 5-6 spsk olivenolie
 • 1 spsk sød sennep (kan udelades eller erstattes af alm. sennep)
 • 1 nip sukker
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Kog pastaen i rigeligt, saltet vand efter anvisning på pakken. Overhæld med koldt vand og lad herefter pastaen afdryppe.
 • Skær tomaterne i halve eller kvarte og kom med i en skål sammen med pastaen.
 • Hæld vandet fra mozzarellaen. Knug evt. evt. osten i hænderne, så der presses så meget væde fra som muligt. Pluk eller skær osten i mundrette bidder.
 • Tilsæt mozzarellaost, evt. oliven og masser af friske basilikumblade til pasta og tomater.
 • Kom eddike, olie og sennep i en skål og rør det sammen til en dressing. Smag til med sukker, salt og peber - dressingen skal være både sød, salt og syrlig.
 • Vend dressingen sammen med pastasalaten og lad den trække på køl indtil servering. Salaten bliver kun bedre, hvis den får tid til at trække lidt smag.

Noter

Skal det være ekstra nemt, at så kan man vende salaten sammen med en god, færdigkøbt honning-sennepsdressing i stedet for at lave sin egen. 

Husk at man også kan følge med via bloggens facebookside og finde opskrifterne i Maden i mit liv App. Appen er 100 % reklamefri og opdateres hver uge med nye opskrifter + ugens madplan. Og så er det nemt og hurtigt at gemme og finde favoritopskrifterne.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)