Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Pastafad med skinke, ost og spinat.

0 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Hovedretter, Hverdagsmad, Opskrifter, Pastaretter - opskrifter med pasta, Svinekød
Gå direkte til opskriften

Jeg har godt nok ikke nogen børn. Men derfor kan man jo godt være kæmpefan af de nemme og lækre pastaretter, som ellers især hitter i børnefamilierne. Herhjemme er lækre pastaopskrifter i hvert fald i høj kurs. Og det gælder for øvrigt både dem som tilberedes i gryde og dem som laves i  ovnen. Fx det her lækre pastafad med skinke og ost og spinat, som vi fik til aftensmad forleden dag.

Se også – Hjemmelavet lasagnette I Spaghetti Carbonara I Pastafad med bacon og ærter I Grøntsagslasagne I Spinatlasagne

Nemt og lækker pastafad med skinke og ost.

Jeg havde en rest kogt hamburgerryg i fryseren, som blev fundet frem. Derudover var der frisk spinat i haven, løg og hvidløg i grøntsagsskuffen og pasta i krukken. Og så var det egentlig bare at kreere aftensmaden ud fra lidt fri fantasi og køleskabets indhold (mælk, madlavningsfløde og revet ost).

Man kan sagtens lave denne her pastaret i en gryde. Så skal man blot vende ostesauce med skinke og spinat sammen med friskkogt pasta og servere det. Men jeg kan ret godt lide, når overfladen på pastaen bliver gyldenbrun og lækker. Derfor kom jeg hele herligheden i et ildfast fad og gratinerede det i ovnen. Og imens fik jeg så ryddet køkkenet, lavet en nem salat, lunet et flute og dækket et find bord. Så bliver det næsten ikke nemmere at præsentere BÅDE aftensmad OG et ryddet køkken.

Et pastafad er for øvrigt ikke bare nemt at lave og lækkert at spise. Det er også en oplagt måde at få brugt en rest kogt pasta på. Og hvor mange af os kender ikke til, at man får kogt for meget pasta til aftensmaden? I nedenstående opskrift skal der godt nok bruges ca 400 gr pasta (til 4 pers), hvilket er lidt mere, end jeg som regel får kogt for meget. Men så kan man jo vælge at koge for meget pasta med vilje, så der er til dagen efter. Og skal der lidt variationer til fadet, så har jeg samlet et par skønne tips under opskriften.

4,84 fra 6 stemmer

Pastafad med skinke, ost og spinat

Bagetid20 minutter
Samlet tid40 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 400 gr pastaskruer eller penne
 • 1 spsk olie
 • 1 løg (hakket)
 • 2 fed hvidløg (hakkede)
 • 200 gr friske spinatblade
 • 200 gr kogt skinke eller hamburgerryg (skåret i tern eller strimler)
 • dl fløde
 • dl mælk
 • 150 gr revet ost, fx mozzarella
 • 1-2 spsk sennep (kan udelades)
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Kog pastaen "al dente" efter anvisning på pakken. Den må gerne have lidt bid.
 • Hæld vandet fra pastaen og hæld pastaen over i et ildfast fad.
 • Sæt gryden tilbage på komfuret og opvarm olien heri.
 • Sauter løg og hvidløg i den varme olie, til de bliver bløde og klare.
 • Tilsæt frisk spinat og sauter et par minutter, til spinaten falder sammen.
 • Tilsæt skinke/hamburgerryg, fløde og mælk til gryden og bring gryden i kog.
 • Tilsæt revet ost og rør rundt til osten smelter og saucen tykner.
 • Smag til med sennep, salt og peber og hæld saucen over pastaen i fadet.
 • Gratiner fadet i ovnen ved 200 °C (varmluft) i 15-20 minutter, indtil overfladen er gylden.
 • Server med blandet salat og evt. brød.

Forslag til lækre variationer.

Bryder man sig ikke om spinat, så udelader man det selvfølgelig bare. Omvendt kan man også bruge ekstra meget spinat, hvis spinat er et kæmpe hit. Jeg har brugt frisk spinat i denne her opskrift, men selvfølgelig kan man bruge frossen spinat i stedet for. Hvorvidt det er hakket eller helbladet er ligegyldigt. Derudover er det lækkert at tilsætte ekstra grønt i form af champignons i skiver, squash i tern, forårsløg, ærter, peberfrugt, majs og hvad man nu ellers kan finde på.

Jeg er ret glad for sennep, hvilket Morten bestemt ikke er. Alligevel har han sjældent problemer med, at jeg tilsætter en smule sennep til en sauce, så det har jeg gjort her. Jeg synes nemlig især, at kombinationen af skinke og ost er lækker med lidt skarphed fra sennep. Men kan man slet ikke spise sennep, så udelader man det selvfølgelig – eller bruger lidt mindre. Der er også mange, der ikke bryder sig om sennep, men som godt kan lide sød, fransk sennep. Den er nemlig lidt mildere i smagen.

I stedet for sennep kan man nøjes med at smage ostesaucen til med salt og peber. Man kan også lave den om til en slags mornaysauce ved at smage til med friskrevet muskatnød. Og endelig kan man bruge tørrede krydderurter som fx basilikum eller oregano. Lidt paprika eller en smule mild chilipulver er også lækkert, så man skal bare bruge det, som man kan lide.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer