Ovenpå de sidste par ugers hedebølge var det helt underligt, at vågne op til regnen der slog mod ruderne. Regnen kom dog på ingen måde som en overraskelse, for jeg må indrømme, at jeg elsker sommerregn. Og jeg havde altså glædet mig lidt. Både til duften og lyden af sommerregn der rammer terrassen og kan høres igennem de åbne vinduer. Men også til, at temperaturen skulle falde lidt, så jeg kunne få lavet en portion peberfrugtsuppe af et par store, flotte peberfrugter, som jeg købte i sidste uge.

Se også – Ovnbagt tomatsuppe I Chilisuppe I Græskarsuppe I Nem kartoffelsuppe

Peberfrugtsuppe – en mild og cremet suppe.

Der er peberfrugter, løg, hvidløg og hakkede tomater i suppen. Og både rent smagsmæssigt og udseendemæssigt minder suppen om en klassisk tomatsuppe. Men hvor smagen i en tomatsuppe godt kan være lidt “skarp”, så er peberfrugtsuppen dejlig rund og mild i smagen. De søde peberfrugter går simpelthen ind og udligner lidt af syren fra tomaterne. Peberfrugtsuppe er derfor en oplagt “begynder-suppe” til mindre børn, hvis de synes, at tomatsuppe er for “stærk”. Faktisk kan man også tilsætte en enkelt peberfrugt, når man laver helt almindelig tomatsuppe. Den tager lige toppen af skarpheden og gør tomatsuppen en smule mildere.

Udover grøntsager er der brugt paprika og sød chilisauce som smagsgivere i suppen. Jeg bruger en mild paprika, men hvis man synes, kan man sagtens bruge en stærkere variant. Eller måske tilsætte lidt chilipulver eller en frisk chili i tern. Chilien kan renses for kerner i det omfang, som man nu synes, og derefter tilsættes sammen med peberfrugten.

Den søde chilisauce tilfører en smule sødme og “varme” til suppen, men den kan sagtens udelades. Erstat evt. med et nip sukker efter smag, når suppen skal smages til. Endelig kan man bruge flødeost (naturel eller med smag) til suppen i stedet for fløde. Osten skal bare kommes i den varme suppe og så skal der røres rundt, indtil den smelter.

Peberfrugtsuppe
Print opskrift Pin opskrift
4.75 fra 8 stemmer

Peberfrugtsuppe

Samlet tid30 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 spsk smør
 • 2 løg (grofthakkede)
 • 2 fed hvidløg (grofthakkede)
 • 2-3 røde peberfrugter (grofthakkede)
 • 2 tsk paprika
 • 1 ds hakkede tomater
 • 1 liter hønse- eller grøntsagsbouillon (evt. vand + 1 bouillonterning)
 • 1 dl madlavnings- eller piskefløde
 • 2 spsk sød chilisauce (kan udelades og erstattes af lidt sukker)
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Varm smørret op i en gryde og sauter løg og hvidløg heri, til de bliver klare.
 • Tilsæt peberfrugt og paprika og sauter yderligere et par minutter.
 • Hæld hakkede tomater og bouillon i gryden, læg låg på og bring den i kog. Lad suppen simre i ca 10 minutter.
 • Tag gryden af varmen og blend den glat og cremet med en stavblender. Suppen kan også blendes på helt traditionel vis i en blender.
 • Sæt gryden tilbage på varmen og tilsæt fløde.
 • Smag til med sød chilisauce eller sukker, salt og peber og varm suppen igennem inden servering.
 • Server med brød og evt. et drys friskhakkede krydderurter på toppen. En klat cremefraiche er også lækkert.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)