Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Millionbøf.

1 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Hovedretter, Hverdagsmad, Oksekød, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Millionbøf med kartoffelmos og syltede rødbeder. Helt klassisk og old school hverdagsmad af den nemme slags, som bare skal til engang imellem. Især nu, hvor vi går imod efterår og vinter, er det lækkert og hyggeligt, at lave en rigtig god gryderet. Og så hører millionbøf oven i købet til blandt de hurtige gryderetter, fordi kødet ikke behøver simre på komfuret i timevis, for at blive mørt.

Klassisk millionbøf opskrift.

Der findes selvfølgelig et hav af forskellige opskrifter på millionbøf derude, og næsten hver husstand har sin egen. Sådan er det jo gerne, når det drejer sig om de klassiske retter. Personlige synes jeg, at der er en hårfin grænse imellem at lave millionbøf og kødsauce til spaghetti. Af samme grund kommer jeg sjældent hakkede tomater, tomatpuré, oregano eller basilikum i min millionbøf. For så ender jeg nemt ud med en kødsauce, som man lige så godt kan servere til spaghetti eller bruge i en lasagne.

4,75 fra 4 stemmer

Millionbøf

Samlet tid30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 2 spsk olie
 • 2 løg (hakkede)
 • 2 fed hvidløg (hakkede)
 • 500 gr hakket oksekød
 • 2 spsk hvedemel
 • 2 tsk tørret timian
 • 3-5 laurbærblade
 • 3 dl oksebouillon (evt. vand + bouillonterning)
 • evt. saucekulør
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Opvarm olien i en gryde og sauter løg og hvidløg heri, til de bliver klare.
 • Tilsæt hakket oksekød og brun det godt af.
 • Kom hvedemel og timian i gryden og rør det sammen med kødet. Tilsæt herefter laurbærblade og bouillon og bring gryden i kog.
 • Lad millionbøffen simre under låg i ca 15 minutter. Rør rundt et par gange undervejs.
 • Tilsæt kulør til farven på millionbøffer er som ønsket og smag til med salt og peber.
 • Server med kartoffelmos og evt. rødbeder eller agurkesalat.

Lækre variationer.

Selvom jeg sjældent bruger hakkede tomater og “italienske krydderier” i min millionbøf, så er der absolut ikke noget i vejen for, at man leger lidt med smagen, så den bliver rigtig godt afrundet.

Man kan eksempelvis bruge ketchup, eddike (fx balsamico), ribsgelé, en sjat rødvin, sukker og ristede løg til at afrunde smagen. For nu blot at nævne et par eksempler. Ovenstående er en helt simpel grundopskrift, som udelukkende er smagt til med timian, laurbærblade, salt og peber og den smager rigtig godt. Men jeg kan kun opfordre til, at man smager sig frem og sætter sit eget præg på retten.

Se også – Hakkebøf med løg I Kødsauce til spaghetti I Brændende kærlighed

Tilbehør til million bøf.

Der kan vist ikke herske tvivl om, at millionbøf og hjemmelavet kartoffelmos er som skabt til hinanden. Dog vil jeg skynde mig at tilføje, at kartoflerne bestemt ikke behøver, at være moste. Kogte kartofler kan nemlig også sagtens bruges og det samme med brasede kartofler. Og en rigtig god rodfrugtmos er altså virkelig lækker på denne her tid af året.

Desuden er der den mulighed, at man serverer millionbøf med en rigtig god pasta. Dog synes jeg, at der skal lidt tomat i retten, hvis den skal serveres til pasta. Og så er det jo, at det bliver lidt af en balancegang. For hvornår er der tale om millionbøf og hvornår er det kødsauce/bolognaise til pasta?

Jeg synes, at det er oplagt med et syrligt og sprødt modspil til den bløde millionbøf og kartoffelmosen. Derfor får vi gerne syltede rødbeder ved siden af. En anden mulighed er en god, hjemmelavet agurkesalat med sprøde agurkeskiver. Og et par asier kan også gøre det. Har man en portion syltede rødløg stående i køleskabet – det har vi stort set altid – så er sådan en skefuld også virkelig lækkert. Og hvorvidt man vil have ketchup på toppen vil jeg lade være op til den enkelte.

Subscribe
Notify of
1 Kommenter
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anja
3 år siden

Yes! Åh jeg tænker tilbage på min barndoms million bøf med stor kærlighed, det skal vi da helt sikkert have her i ugen 😀