En kartoffelmad med røget makrel, mayonnaise, radiser og purløg er sommermad af den allerbedste slags. Helt perfekt som en skøn frokostanretning i solen eller som let aftensmad. Og selvom det er en gudespise, så er det jo heldigvis noget af det simpleste at lave.
Se også – Kartoffelmad med bacon I Rejecocktail I Kold torske-ret med creme fraiche sauce
Kartoffelmad med røget makrel.
En kartoffelmad med røget makrel er en ret simpel anretning, hvor man virkelig kan smage de forskellige dele. Derfor anbefaler jeg også, at man får fat i en rigtig god, røget makrel. Det kan virkelig betale sig, for der er altså smagsforskel.
Selv køber jeg gerne en hel makrel og selvom det måske kan se lidt uoverskueligt ud, når man står med den hele fisk i hånden, så er den ret nem at håndtere. Skindet skal pilles af, men det går let, når makrellen er røget. Og så er der egentlig bare tilbage at skære fiskekødet af benene i nogle pæne, store fileter, og fordele dem på brødet. Selvfølgelig kan man også bruge røgede makrelfileter, fx med peber eller hvidløg. Men jeg kan nu godt lide en hel, røget makrel.
Kartoffelmad med røget makrel
Ingredienser
- 4 skv rugbrød
- salatblade
- 8 stk kogte kartofler (afkølede og skåret i skiver)
- 1 røget makrel
- 4 spsk mayonnaise
- 4 radiser (skåret i tynde skiver)
- 1 bdt purløg
Fremgangsmåde
- Læg rugbrødsskiverne på 4 tallerkener og fordel salatblade og kartoffelskiver ovenpå. Jeg smører som regel ikke rugbrødet, men det bestemmer man jo selv.
- Fjern skindet på makrellen og skær kødet af benene i så store fileter som muligt. Fordel makrelstykkerne ovenpå kartoflerne.
- Pynt med mayonnaise, radiser i skiver og friskklippet purløg på toppen og server.
Lækre retter med røget makrel.
Selvom jeg elsker et stykke rugbrød med røget makrel, så er der bestemt masser af andre lækre muligheder, når det kommer til den skønne fisk. En røget makrel er jo, groft sagt, i sæson hele året, så modsat delikatesser som hornfisk, stenbiderrogn, ålekvabber mm, så kan man næsten altid købe en røget makrel.
Udover rugbrød er det også superlækkert at bruge makrellen i en salat eller til en rilette, der kan spises ovenpå en salat. Lidt som denne her lakserilette, der både kan nyde på ristet brød (rugbrød eller franskbrød) eller formes til små kugler og anrettes på salatblade.
Makrelfileterne kan også anrettes ovenpå en æggekage i stedet for bacon eller på en spansk tortilla med kartofler. Gerne med en generøst lag friskhakkede krydderurter på toppen. Endelig kan man spise røgede makrelfileter, som de er. Fx med tilbehør af små, nye kartofler eller en lækker, hjemmelavet kartoffelsalat.
Malou – Jeg er også rigtig glad for at bloggen er gået i sommermood og citrusstemning. Min mor spurgte faktisk, om jeg ikke skulle have et dansk jordbær øverst på maden, men det havde nok liiiiiige været lidt for meget dansk sommer på én gang:-)
Uhm, den danske sommer på et stykke rugbrød 😉
Er rigtig begejstret for dit nye design, der er lyst og venligt.
Tak til begge dele:-)
Mums!! Også til dit nye design!