Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Pasta med kylling og spinat.

0 kommentarer
Billig aftensmad - mad på budget., Fjerkræ, Hovedretter, Hverdagsmad, Opskrifter, Pastaretter - opskrifter med pasta
Gå direkte til opskriften
Pasta med kylling, spinat, champignons og soltørrede tomater i en stegepande på en bord med et blåt viskestykke

Pasta med kylling, spinat, champignons og soltørrede tomater i en cremet flødesauce. Så nemt og lækkert som kun en pastaret kan være. Og en skøn hverdagsfavorit, som allerede har været på menuen et par gange herhjemme i løbet at de sidste par uger. Jeg bliver seriøst aldrig træt at pasta. Hvilket de mange pastaopskrifter her på Madenimitliv vist også vidner om.

Nem opskrift på pasta med kylling.

Når jeg skriver, at det her er en nem pastaret, så mener jeg virkelig nem. Der skal godt nok koges noget pasta og snittes nogle grøntsager. Men derudover er det egentlig bare at vende hele molevitten sammen på en stor pande (eller i en gryde), hælde fløde ved og lade det koge ind til en cremet sauce.

Jeg havde en halv liter madlavningsfløde stående i køleskabet, som jeg brugte. Men vil man lave en mere fedtfattig udgave, så kan man bruge en blanding af fløde og mælk. Vær dog OBS på, at det så kan tage lidt længere tid at koge saucen ind til en cremet konsistens. Derudover kan man bruge flødeost. Det har jeg skrevet meget mere om under opskriften, hvor jeg giver tips til lækre variationer.

Tip! Se tips og ideer til lækre variationer under opskriften.

4,40 fra 23 stemmer

Pasta med kylling

Samlet tid25 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 400 gr pasta
  • 50 gr soltørrede tomater i olie
  • 1 stk løg (hakket)
  • 2 fed hvidløg (finthakkede)
  • 300 gr kyllingebryst (skåret i tern)
  • 1 tsk tørrede chiliflager
  • 5 dl madlavnings- eller piskefløde
  • 50 gr revet ost
  • 100 gr champignons (rensede og skåret i skiver)
  • 100 gr frisk spinat
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Kog pastaen efter anvisning på pakken og lad den afdryppe.
  • Skær soltørrede tomater i strimler og kom dem på en stor stegepande sammen med det olie, der hænger ved.
  • Tilsæt løg og hvidløg og sauter et par minutter, til løgene bliver klare.
  • Tilsæt kylling og chiliflager og brun kødet godt af.
  • Hæld fløde og revet ost på panden. Tilsæt herefter champignons og spinat og lad det hele simre til grøntsagerne falder sammen og saucen tykner.
  • Vend pastaen i flødesaucen på panden og smag til med salt og peber.
  • Evt rester kan holde sig i 2-3 dage på køl. Retten er ikke fryseegnet.

Tips til opskriften.

Fløde kan erstattes af en blanding af mælk og fløde eller 200 gr flødeost naturel (eller med smag) samt mælk eller pastavand, indtil konsistensen på saucen er lækker og cremet. Det er en god ide at bruge pastavand i stedet for almindelig postevand fra vandhanen, idet pastavandet indeholder stivelse fra pastaen, som er med til at jævne saucen.

Kylling i tern kan erstattes af bacon i tern, kogt skinke eller fisk. Fx laks skåret i grove tern. Udelad evt champignons og brug lidt mere spinat, hvis der bruges laks. Saucen kan desuden smages til med lidt citronsaft.

Jeg har brugt tørrede chiliflager til pastaretten, men man bruger selvfølgelig bare de krydderier, som man kan lide og/eller har stående i skabet i forvejen. Eksempelvis kan chiliflager erstattes af chilipulver. Jeg tænker også, at timian, oregano eller basilikum vil være lækkert og måske er drys friskhakket persille på toppen lige inden servering.

Se også – Kylling med spinat og pasta I Lasagnette I One pot pasta

Frisk eller frossen spinat.

Jeg bruger som regel friske babyspinatblade til pastaretter. Men man kan uden problemer bruge frossen spinat i stedet for. Vær dog OBS på, at frossen spinat indeholder rigtig meget vand. Derfor kan det være en god ide at optø spinaten først, og derefter knuge den fri for vand, inden den kommes på panden sammen med de øvrige ingredienser.

Det kan måske nok virke meget nemmere at komme en håndfuld frosne spinatkugler på panden, og lade dem optø i den varme sauce. Men vandet fra spinaten vil samtidig løbe ud i saucen, som kan blive tynd og få en lidt “vandet” smag.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer