Som jeg var inde på i ugens madplan i går, så havde jeg bare sådan lyst til en lækker og varm portion suppe til aftensmad. Og det blev til denne her skønne porresuppe med flødeost. Den smagte ikke bare godt, men var også dejlig nem at lave, og kun krævede få ingredienser. Virkelig god aftensmad, når man er lidt halvtræt efter en lang dag og bare gerne vil have mad på bordet i løbet af relativ kort tid. Og helt oplagt på en dag som i dag, med kold vind og hyppige regnbyger.
Nem opskrift på porresuppe.
Egentlig er porresuppe ikke noget, vi får så tit. Men det smager skønt, og så er det alletiders måde at få brugt et helt bundt porrer på, hvis man af den ene eller anden grund kun har skullet bruge en enkelt eller 2 og derefter ligger inde med et halvt bundt i grønsagsskuffen. Er man ikke til suppe, kan jeg for øvrigt også anbefale denne her lækre porretærte med bacon og tomat. Men nu var det altså suppe, som jeg havde lyst til.
Porrerne blev svitset i lidt olie i en gryde – lige ud ad landevejen. Derefter blev der hældt bouillon, flødeost og madlavningsfløde ved. Nemmere kan det vist ikke blive. Der findes også opskrifter på porresuppe, som laves på en opbagning af smør og hvedemel samt bouillon, flødeost og piskefløde. Men denne her udgave matcher altså lidt bedre mine kriterier for relativ sund, hurtig, mættende og velsmagende aftensmad.
Suppen kan serveres med lidt stegt bacon, chorizo, røget filet eller lignende på toppen – den slags salte og sprøde indslag klæder de fleste, cremede grønsagssupper, men det er bestemt ikke nogen nødvendighed og i går spiste vi bare suppen med et friskbagt foccacia med rosmarin og havsalt ved siden af. Let og lækkert.
Porresuppe med flødeost
Ingredienser
- 1 spsk olie
- 2 mellemstore porrer (skåret i tynde ringe)
- 1 liter hønse- eller grøntsagsbouillon (evt. vand + bouillonterning)
- 200 gr flødeost naturel (eller pikant flødeost)
- 1 dl madlavnings- eller piskefløde
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Opvarm olien i en gryde og sauter porrerne heri i et par minutter.
- Tilsæt bouillon til gryden, bring den i kog og lad den koge i 4-5 minutter.
- Kom flødeost og fløde i suppen og rør rundt så osten smelter.
- Varm suppen igennem og smag til med salt og peber.
- Server evt. suppen med et drys porreringe på toppen og brød til.
- Evt. rester kan gemmes på køl i 2-3 dage. Suppen kan desuden fryses.
Kan suppen fryses
Helle – Ja, det kan den sagtens 🙂
Prøv med 300gr hakket oksekød i din suppe, det smager himmelsk.laver jeg tit, det er en suppe som man spiser rigtig meget i tyskland🙂
Helle – Det har jeg ikke hørt om før, men det skal bestemt prøves – tak for tippet 😀
Hvor meget menes der med en pakke naturel?
Har både set 150, 200 og 300g 😁
Tak for nogle dejlige opskrifter 🥳
Pelle – Uhhh, ja det var da efterhånden et godt spørgsmål – der er jo kommet en del forskellige pakker i butikkerne. Men jeg bruger gerne 150-200 gr. Jeg får det lige rettet til i opskriften 😀