Kyllingefrikadeller smager helt vildt godt – de er ligesom mere saftige end de traditionelle frikadeller, som laves på svinekød, og så skal man jo heller ikke glemme, at kyllingekød er både sundt og fedtfattigt. Så selvom man bestemt ikke skal foragte en god, gammeldags, dansk frikadelle, så laver jeg med jævne mellemrum frikadeller af hakket kyllingekød og herhjemme er det faktisk en stor succes hver eneste gang.

Jeg laver frikadellerne på rimelig klassisk vis og bruger således æg, mælk, løg og mel, men bruger som regel rugmel i stedet for hvedemel. Faktisk har jeg på det seneste erstattet hvedemel med rugmel i forskellige farsretter, blandt andet når jeg laver boller i karry og også i de almindelige frikadeller og man kan faktisk ikke smage forskel. Morten har i hvert fald ikke sagt noget endnu og jeg er ret overbevist om, at han ikke har opdaget spor.

Jeg tilføjer også gerne et presset hvidløg, som giver en skøn smag til frikadellerne. Hvidløget kan selvfølgelig udelades, hvis man vil så tæt på en autentisk frikadelle som muligt, men både Morten og jeg enige om, at det er lækkert med lidt ekstra smag. Skal der “sparkes” yderligere til smagen, så kan man fx bruge finthakket, frisk chili, revet ingefær, lidt soya eller limesaft, koriander eller persille – det giver en skøn smag til frikadellerne, som kommer til at minde lidt om asiatiske kyllingekødboller og så kan man jo passende servere frikadellerne med en lækker nudelsalat eller en rissalat til.

Laver jeg kyllingefrikadeller af den mere traditionelle slags, så får vi ofte en eller anden form for kartofler, gerne små ovnristede kartofler, og en hjemmelavet creme fraiche dressing ved siden af og så er jeg vild med råkostsalat lige for tiden. Jeg lavede en skøn råkostsalat med blandt andet gulerod, pastinak og revet squash forleden dag og opskriften skal nok komme på bloggen snarest. Er man derimod typen, som gerne vil have noget at dyppe i, så går man jo sjældent helt galt i byen med en omgang frikadeller, hjemmelavet persillesauce og kogte kartofler.

Saftige kyllingefrikadeller.

12 stk.

400-450 gr hakket kyllingekød

1 løg, revet

1-2 fed hvidløg, presset – kan udelades

1 æg

½ dl mælk

2-3 spsk rugmel eller hvedemel

salt og peber

smør og olie til stegning

Hakket kyllingekød, revet løg, presset hvidløg, æg, mælk, rugmel, salt og peber kommes i en skål og røres godt sammen til en lind fars. Lad farsen trække ca 15 minutter. Form frikadellerne ved hjælp af en spiseske og steg dem brune og lækre i en blanding af olie og lidt smør på en varm stegepande. Server evt. med kartofler og grønt.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)