Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Krydret oksekødssuppe med hakket oksekød og kartofler.

6 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Hovedretter, Ideer til studentermad, Oksekød, Opskrifter, Suppe
Gå direkte til opskriften

Herhjemme er gullaschsuppe og så denne her oksekødssuppe med hakket oksekød, kartofler og grøntsager altid populære. Der er tale om to dejligt, krydrede supper med oksekød, der smagsmæssigt minder en smule om hinanden. Men modsat gullasch, der helst skal simre i et par timer, så kødstykkerne bliver dejligt møre, så skal denne her suppe kun koge i ca 15 min. Hvilket gør den helt oplagt som skøn og varmende aftensmad på en kølig dag.

Se også – Gullaschsuppe I Tomatsuppe I Peberfrugtsuppe

Nem opskrift på oksekødssuppe.

En oksekødssuppe er ikke bare relativ hurtig at lave. Den er også ret simpel og indeholder primært helt almindelige ingredienser, som de fleste af os som regel har liggende i skabe, skuffer og køleskab i forvejen. Kartofler, gulerødder, løg, hvidløg, tomatkoncentrat, paprika og oregano for nu blot at nævne et par eksempler. Og så selvfølgelig en pakke hakket oksekød.

Jeg bruger gerne hakket oksekød med en lav fedtprocent på 4-7%. Men vil man kan sagtens bruge kød med mere fedt, ligesom oksekød kan erstattes af hakket kalv og flæsk eller hakket kylling, hvis man er mere til det.

Tip! Se også skønne variationer af suppen under opskriften.

4,53 fra 34 stemmer

Oksekødssuppe

Kogetid15 minutter
Samlet tid45 minutter
Antal: 4 portioner

Ingredienser

 • 1 spsk olie
 • 1 løg (skrællet og finthakket)
 • 2 fed hvidløg (skrællede og finthakkede)
 • 400 gr hakket oksekød (man kan sagtens bruges lidt mere eller mindre)
 • 1 ds tomatpuré (140 gr)
 • 2 tsk paprika
 • 2 tsk tørret oregano
 • 2 tsk stødt spidskommen (kan udelades)
 • 1 liter oksebouillon (evt. vand + 1 oksebouillonterning)
 • 200 gr gulerødder (skrællede og skåret i skiver)
 • 500 gr kartofler (skrællede og skåret i tern)
 • 2 spsk sød chilisauce (der kan også bruges sukker)
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Opvarm olien i en stor gryde.
 • Tilsæt løg og hvidløg og sauter dem i olien, indtil løgene bliver klare.
 • Tilsæt hakket oksekød til gryden og brun kødet godt af.
 • Tilsæt tomatkoncentrat, paprika, oregano og spidskommen og rør det hele sammen.
 • Hæld bouillon, gulerødder og kartofler i gryden og bring den i kog.
 • Lad suppen simre i ca 15 minutter, indtil kartoflerne er møre.
 • Smag til med sød chilisauce, salt og peber.
 • Server suppen rygende varm med godt brød til og evt. en klat creme fraiche på toppen.
 • Bliver der rester, så kan suppen gemmes på køl i 3-4 dage og genopvarmes ved servering. Suppen kan også fryses.

Lækre variationer.

Jeg har brugt løg, hvidløg, gulerødder og kartofler i denne her oksekødssuppe. Men man kan uden problemer tilsætte endnu flere lækre grøntsager, hvis man ønsker en fyldigere suppe. Det kunne eksempelvis være forårsløg, porrer og rodfrugter i tern for nu blot at nævne et par eksempler.

Skal der ekstra fut i suppen, så kan man tilsætte chilipulver, chilisauce eller frisk chili efter smag og behag. Det samme gælder krydringen, hvor man selvfølgelig bare bruger de krydderier, som man kan lide og i et omfang som man synes, smager godt. Personligt synes jeg, at noget af det allerhyggeligste ved madlavning er den sidste tilsmagning. Der hvor man kan bruge rigtig lang tid på at tilsætte en smule af “dit” og lidt af “dat”, indtil smagen sidder lige i skabet.

Jeg synes, at suppen får en rigtig fin konsistens, men vil man gerne have den afrundet yderligere, så kan en smule fløde sagtens tilsættes til sidst. Man kan også komme en skefuld flødeost naturel i gryden og lade den smelte under omrøring.

Subscribe
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Tina Friis
2 år siden

5 stars
tusinde yak, for madplaner , dejligt med ny inspiration, suppen var super lækker lige som mange af dine andre retter

Camilla Pedersen
2 år siden

Jeg har i mange år lavet min selvopfunde version, der minder om din med løg, hvidløg, oksefars, krydderi, koncentrat og bouillon. Jeg smider altid en pose blomkålsblanding i, hælder det over kogt ris og drysser godt med parmesanost over 😋

Lisbeth
1 år siden

5 stars
Hold op hvor smagte den bare godt !