Denne her pastasalat, som jeg lavede til vores aftensmad forleden aften, blev til ud fra devisen, at når kylling, karry og bacon stort set altid er en vinderkombination i alle mulige andre sammenhænge, hvorfor skulle det ikke kunne fungere i en pastasalat? Der er muligvis flere af Jer, der jævnligt laver pastasalater med karry, men for mig var det altså første gang, og jeg er så afgjort fan af den lækre og cremede karrydressing, som kombineres med kylling, bacon, pasta og masser af lækre grønsager.
I det hele taget må jeg indrømme, at vi er ret glade for pastasalater herhjemme. I sig selv kan de sagtens udgøre et helt måltid, hvilket gør dem ret geniale som let og lækker aftensmad, men de fungerer også bare perfekt på en buffet eller som tilbehør til en grillmiddag og så må vi jo ikke glemme, hvor lækre pastasalater er i madpakkerne eller som en del af madkurven på strand- og skovturen. Muligvis sidder der nogle derude, som ligesom fik nok af pastasalaterne engang i 90’erne, men det gjorde Morten og jeg heldigvis ikke og vi spiser dem med stor fornøjelse. Denne her sommer har det været varianten med pikantost og bacon, som har været favoritten, men jeg må indrømme, at denne her med kylling og karry sagtens kunne gå hen og blive en hård konkurrent.
Jeg tog udgangspunkt i karrydressingen fra denne her kartoffelsalat med karry og bacon, men ellers har jeg bare blandet kogt pasta og de grønsager som vi nu havde på lager – ærter, majs, rødløg, forårsløg, peberfrugt og en god håndfuld friskhakket persille fra haven til pynt. Man kan bruge min opskrift eller lave sin egen ud fra indholdet i grønsagsskuffen – som udgangspunkt er der jo ikke nogen grønsager, som er rigtige eller forkerte i en pastasalat. Dog vil jeg anbefale, at man ikke bruger for mange “vandede” grønsager som tomater, agurk og lignende, da man kan risikere, at væden fortynder dressingen og gør det hele til en noget våd affære.
Til gengæld kunne jeg sagtens forestille mig, at lidt frugt kunne være lækkert – selv er jeg vild med kombinationen af karry og ananas, men jeg tror, at både mango, nektariner/ferskner, æblestykker og abrikoser ville fungere. Det skal i hvert fald afprøves, næste gang der skal laves pastasalat med karry herhjemme og der bliver så ganske afgjort en næste gang.
Pastasalat med kylling og karry
Ingredienser
- 250 gr pasta (fx skruer eller penne)
- 200 gr bacon i tern
- 200 gr kyllingebryst (stegt eller kogt)
- 250 gr ærter
- 1 ds majs
- 1 rødløg (finthakket)
- 1 peberfrugt (hakket)
Karrydressing
- 2,5 dl creme fraiche
- 1 spsk sød sennep
- 3 tsk karry
- 1 tsk sukker
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Kog pastaen efter anvisning på pakken, hæld den i en sigte og overhæld den med koldt vand. Lad pastaen dryppe godt af.
- Steg bacon sprødt på panden og lad det afdryppe på fedtsugende papir.
- Steg kyllingebrysterne i baconfedtet på panden. Lad dem afkøle let, og skær dem herefter i mundrette stykker.
- Kom ærter, majs, rødløg, forårsløg og peberfrugt i en skål.
- Rør dressingen sammen af creme fraiche, sennep og karry og smag til med sukker, salt og peber.
- Vend dressing, kylling og bacon sammen med grøntsagerne og anret det hele i en skål. Gem evt. lidt bacon til drys på toppen.
- Lad salaten trække i ca. 30 minutter inden servering.
- Server evt. salaten på en bund af sprøde, friske spinatblade eller med godt brød ved siden af.
Endnu en af dine opskrifter der bare må prøves ? Ser lækkert ud!
Ulla – Jeg lover dig, at det bliver en virkelig god pastasalat – håber den også falder i Jeres smag 😀
Vi skal prøve denne ret til aften. Det lyder simpelthen så lækkert! 😀
Laura – Jeg lover dig, det smager skønt og er dejligt let – både at lave og at spise 😀
Tak for en supergod opskrift. Den er købt af både voksne og teenagere… Det bliver ikke sodste gang vi laver den.
Helle – Tusind tak for din besked – det glæder mig, at I kunne bruge opskriften og at den falder i god jord hos hele familien 😀
Hvilken sennep bruger du ?
Britt – Jeg bruger en helt almindelig classic yellow mustard, som ikke smager af for meget og heller ikke for lidt. Morten er ikke til alt for stærk sennep, men denne her kan vi begge være med på. Brug den du kan lide 😀
Den smager super godt? Har lavet den flere gange nu. Skal lave den igen her i påsken. Tror du jeg vil jeg kunne bruge tykmælk i stedet for cremefraiche til dressingen?
Pia – Det er jeg ret sikker på. Dræn evt. lidt af væden fra tykmælken først, ved at komme den i et kaffefilter eller et tyndt klæde og lad den stå et par timer, så vallen kan dryppe fra og dressingen ikke bliver for vandet og tynd. Men ellers er jeg sikker på, at det nok skal blive godt 😀
Tusind tak for svar?
God påske
Bruger du mild eller stærk karry?
Charlotte – Jeg bruger faktisk bare den karry, som jeg nu engang har i skabet og så smager jeg mig frem – jeg tror, at den karry jeg plejer at bruge er sådan temmelig medium 😀
250 g pasta lyder af rigtig meget, alt for meget, hvis det er rå pasta ??
Carina – Nej 250 gr rå pasta, det er rigtig nok. Der er jo 500 gr i en pose og jeg bruger gerne en halv. Der er jo så til gengæld også næsten 3,5 dl dressing, når den røres sammen og jeg synes, det er meget passende. Men hvis man gerne vil have en ekstra snasket pastasalat, så kan man jo bare bruge lidt mindre pasta 😀
Hej. Jeg elsker dine opskrifter som jeg printer ud i stor stil. Men hvordan kan drt være at på mange af dem kommer billedet ikke med ud? Mvh Gitte
Gitte – Tak for din søde kommentar. Du er ikke den første, der nævner, at billederne ikke kommer med, når der printes. Jeg tror lige, at jeg skal snakke med min webmaster om det ved lejlighed – jeg har desværre ikke forstand på teknikken – kun madlavning og skrivning 🙂
Mange hilsner fra
Anne-Kathrine
Skal kyllingen i steges ? 🙂
Michael – Ja, som jeg har skrevet i opskriften, så skal kyllingen koges eller steges, inden den blandes i salaten. Jeg tror, at man kan kan få en pæn omgang maveonde, hvis man spiser rå kylling 🙂
Billedet jar en masse grønt…. hvad er det så?
Rikke – Alle de grønsager, som skal bruges, står nævnt i opskriften.
Og de kan selvfølgelig udskiftes efter smag og behag eller udelades helt og erstattes af ekstra pasta, hvis ikke man bryder sig om pastasalat med grønsager 🙂
Hej. Det lyder super lækkert, må helt sikkert prøve at lave det! 😀
Men i stedet for rødløg, kan bruge almindelige løg?
Sara – Det kan man sagtens. Jeg bruger bare rødløg, fordi det ser fint ud med de lyserøde løgstykker og fordi jeg som regel har begge slags liggende i køleskabet. Men smagen er jo stort set den samme 😀 😀
Hej – den lyder bare rigtig lækker den pastasalat – men har du mon et alternativ til creme fraichen da jeg ikke er så meget til mælke produkter og i særdeleshed ikke creme fraiche.. på forhånd tak.
Rikke – Uhhh, det bliver svært at lave en karrydressing uden creme fraiche – jeg tænker, at du heller ikke er fan af yoghurt naturel, som ville være mit bedste alternativ? 🙂 Du kan evt. bruge en færdigkøbt karrydressing, hvis du bryder dig om dem, og ellers foreslår jeg i stedet, at du laver en god olie-eddike dressing til salaten og evt. dropper karrydressing 😀
Super godt alle i huset er vilde med det👍👍
Mikael – Hvor er det bare dejligt at høre 😀
Ville man kunne lave den dagen i forvejen?
Josefine – Ja, det kan du sagtens. Jeg laver ofte en ekstra stor portion, så der er til madpakker dagen efter. Dog kan du med fordel lave lidt ekstra dressing, som kan vendes i pastasalaten lige inden servering. Pastaen kan nemlig godt finde på at suge en del af dressingen til sig natten over 🙂
Kan man undvære creme fraiche?
Betina – Hovedbestanddelen af dressingen består af creme fraiche, så hvis du udelader den, så forsvinder også den cremede konsistens, og så får du bare en pastasalat, der er vendt sammen med sennep og karry.
Mange tak for svaret Anne-Kathrine. Jeg er en 14 årig pige der skulle bruge dette til en prøve hvor vi får karakter i skolen. Så jeg er taknemlig for dit svar. Jeg går bare med en fedtfattig creme fraiche i stedet for. Mange tak! 😀 Jeg valgte din ret som den perfekte ret i forhold til mad og sundhed. -Betina
Betina – Velbekomme 😀 Du kan sagtens bruge en fedtfattig creme fraiche – pastasalaten bliver stadig superlækker 😀
Smager så godt.utroligt lækkert.
Lisbet – Hvor er det altså bare dejligt at høre 😀