Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Pastasalat med kylling, karry og bacon.

35 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Fjerkræ, Hovedretter, Lette retter, Madpakkehits, Opskrifter, Pastaretter - opskrifter med pasta, Salater - Alle mine bedste salater, Tilbehør
Gå direkte til opskriften

Denne her pastasalat, som jeg lavede til vores aftensmad forleden aften, blev til ud fra devisen, at når kylling, karry og bacon stort set altid er en vinderkombination i alle mulige andre sammenhænge, hvorfor skulle det ikke kunne fungere i en pastasalat? Der er muligvis flere af Jer, der jævnligt laver pastasalater med karry, men for mig var det altså første gang, og jeg er så afgjort fan af den lækre og cremede karrydressing, som kombineres med kylling, bacon, pasta og masser af lækre grønsager.

I det hele taget må jeg indrømme, at vi er ret glade for pastasalater herhjemme. I sig selv kan de sagtens udgøre et helt måltid, hvilket gør dem ret geniale som let og lækker aftensmad, men de fungerer også bare perfekt på en buffet eller som tilbehør til en grillmiddag og så må vi jo ikke glemme, hvor lækre pastasalater er i madpakkerne eller som en del af madkurven på strand- og skovturen. Muligvis sidder der nogle derude, som ligesom fik nok af pastasalaterne engang i 90’erne, men det gjorde Morten og jeg heldigvis ikke og vi spiser dem med stor fornøjelse. Denne her sommer har det været varianten med pikantost og bacon, som har været favoritten, men jeg må indrømme, at denne her med kylling og karry sagtens kunne gå hen og blive en hård konkurrent.

Jeg tog udgangspunkt i karrydressingen fra denne her kartoffelsalat med karry og bacon, men ellers har jeg bare blandet kogt pasta og de grønsager som vi nu havde på lager – ærter, majs, rødløg, forårsløg, peberfrugt og en god håndfuld friskhakket persille fra haven til pynt. Man kan bruge min opskrift eller lave sin egen ud fra indholdet i grønsagsskuffen – som udgangspunkt er der jo ikke nogen grønsager, som er rigtige eller forkerte i en pastasalat. Dog vil jeg anbefale, at man ikke bruger for mange “vandede” grønsager som tomater, agurk og lignende, da man kan risikere, at væden fortynder dressingen og gør det hele til en noget våd affære.

Til gengæld kunne jeg sagtens forestille mig, at lidt frugt kunne være lækkert – selv er jeg vild med kombinationen af karry og ananas, men jeg tror, at både mango, nektariner/ferskner, æblestykker og abrikoser ville fungere. Det skal i hvert fald afprøves, næste gang der skal laves pastasalat med karry herhjemme og der bliver så ganske afgjort en næste gang.

4,35 fra 26 stemmer

Pastasalat med kylling og karry

Samlet tid45 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 250 gr pasta (fx skruer eller penne)
  • 200 gr bacon i tern
  • 200 gr kyllingebryst (stegt eller kogt)
  • 250 gr ærter
  • 1 ds majs
  • 1 rødløg (finthakket)
  • 1 peberfrugt (hakket)

Karrydressing

  • 2,5 dl creme fraiche
  • 1 spsk sød sennep
  • 3 tsk karry
  • 1 tsk sukker
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Kog pastaen efter anvisning på pakken, hæld den i en sigte og overhæld den med koldt vand. Lad pastaen dryppe godt af.
  • Steg bacon sprødt på panden og lad det afdryppe på fedtsugende papir.
  • Steg kyllingebrysterne i baconfedtet på panden. Lad dem afkøle let, og skær dem herefter i mundrette stykker.
  • Kom ærter, majs, rødløg, forårsløg og peberfrugt i en skål. 
  • Rør dressingen sammen af creme fraiche, sennep og karry og smag til med sukker, salt og peber.
  • Vend dressing, kylling og bacon sammen med grøntsagerne og anret det hele i en skål. Gem evt. lidt bacon til drys på toppen.
  • Lad salaten trække i ca. 30 minutter inden servering.
  • Server evt. salaten på en bund af sprøde, friske spinatblade eller med godt brød ved siden af.
Subscribe
Notify of
35 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Ulla Spaanheden
8 år siden

Endnu en af dine opskrifter der bare må prøves ? Ser lækkert ud!

Laura
8 år siden

Vi skal prøve denne ret til aften. Det lyder simpelthen så lækkert! 😀

HelleH
8 år siden

Tak for en supergod opskrift. Den er købt af både voksne og teenagere… Det bliver ikke sodste gang vi laver den.

Britt
8 år siden

Hvilken sennep bruger du ?

Pia
7 år siden

Den smager super godt? Har lavet den flere gange nu. Skal lave den igen her i påsken. Tror du jeg vil jeg kunne bruge tykmælk i stedet for cremefraiche til dressingen?

Pia
7 år siden

Tusind tak for svar?
God påske

Charlotte
7 år siden

Bruger du mild eller stærk karry?

Carina
7 år siden

250 g pasta lyder af rigtig meget, alt for meget, hvis det er rå pasta ??

Gitte kristensen
7 år siden

Hej. Jeg elsker dine opskrifter som jeg printer ud i stor stil. Men hvordan kan drt være at på mange af dem kommer billedet ikke med ud? Mvh Gitte

Michael Jensen
6 år siden

Skal kyllingen i steges ? 🙂

Rikke
5 år siden

Billedet jar en masse grønt…. hvad er det så?

Sara Pedersen
4 år siden

Hej. Det lyder super lækkert, må helt sikkert prøve at lave det! 😀
Men i stedet for rødløg, kan bruge almindelige løg?

Rikke
2 år siden

Hej – den lyder bare rigtig lækker den pastasalat – men har du mon et alternativ til creme fraichen da jeg ikke er så meget til mælke produkter og i særdeleshed ikke creme fraiche.. på forhånd tak.

Mikael
2 år siden

5 stars
Super godt alle i huset er vilde med det👍👍

Josefine christensen
2 år siden

Ville man kunne lave den dagen i forvejen?

Betina
2 år siden

Kan man undvære creme fraiche?

Betina
2 år siden

Mange tak for svaret Anne-Kathrine. Jeg er en 14 årig pige der skulle bruge dette til en prøve hvor vi får karakter i skolen. Så jeg er taknemlig for dit svar. Jeg går bare med en fedtfattig creme fraiche i stedet for. Mange tak! 😀 Jeg valgte din ret som den perfekte ret i forhold til mad og sundhed. -Betina

Lisbet
1 år siden

Smager så godt.utroligt lækkert.