Pasta med skinke og ærter. En virkelig lækker hverdagsret med pasta, skinke og ærter i en cremet flødesauce. Retten kan være færdig på ca 15 minutter. Den er derfor perfekt på de travle dage, hvor tiden til madlavning er knap, eller overskuddet måske ikke er så stort. Men pasta med skinke og ærter er selvfølgelig også oplagt, når man bare har lyst til en superlækker pastaret.
Se også – Pasta med flødeost og bacon I Pasta med pesto I Pasta med tun
Nem opskrift på pasta med skinke.
Der findes et væld af forskellige opskrifter på lækre pastaretter med skinke og ærter. Og ingen af dem er som sådan mere rigtige eller forkerte end andre. For med en så enkel ret og så relativt få ingredienser kan det næsten ikke gå galt.
Jeg bruger fløde (madlavningsfløde) til min pastasauce, men der kan uden problemer bruges flødeost eller friskost, ligesom man kan lave en sauce a la spaghetti carbonara på æggeblommer og parmesan. Mulighederne er mange, og det gælder bare om at prøve sig frem. Af samme grund af en portion pasta med skinke og ærter også perfekt restemad, hvilket jeg har skrevet meget mere om under opskriften.
Tip! Se mine bedste tips til lækre variationer under opskriften.
Pasta med skinke og ærter
Denne ret er fryseegnetIngredienser
- 400 gr pasta
- 2 spsk olie
- 2 løg (hakkede)
- 2 fed hvidløg (pressede)
- 4 dl madlavnings- eller piskefløde
- 200 gr kogt skinke i skiver (fx prosciutto)
- 400 gr ærter
- 50 gr parmesan (eller pecorino, grana padano eller lign)
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Kog pastaen efter anvisning på pakken.
- Opvarm olien i en gryde og sauter løg og hvidløg heri, indtil de bliver klare.
- Tilsæt fløde og revet parmesanost og lad saucen koge ind til den bliver cremet.
- Skær skinken i strimler og kom skinke og ærter i saucen sammen med den afdryppede pasta.
- Smag til med salt og peber og server.
- Eventuelle rester kan gemmes på køl i 2-3 dage.
Tips til opskriften.
- Jeg bruger madlavningsfløde til pastasaucen, men der kan uden problemer bruges piskefløde, flødeost eller friskost (naturel eller med smag). Desuden kan man lave en sauce a la spaghetti carbonara på æggeblommer og parmesanost. Mulighederne er mange, og det gælder bare om at prøve sig frem.
- Den kogte prosciutto skinke kan erstattes af en rest kogt hamburgerryg eller skinke skåret i tern. Derudover kan der bruges sprødstegt bacon eller pancetta eller stegt/kogt kyllingebryst i mundrette stykker. Rejer, krebesehaler eller laks (varm- eller koldrøget laks) skåret i mindre stykker er også en mulighed, hvis man hellere vil lave en pastaret med fisk.
- Ovenstående opskrift er rimelig simpel. Men man kan sagtens lege med smagene i saucen og tilsætte forskellige slags krydderier eller friske krydderurter. Fx er frisk dild eller purløg og lidt citronsaft helt oplagt, hvis man erstatter den kogte skinke i opskriften med laks eller rejer.
Bruger du prosciutto, det som er skåret i pålæg?
Nina – Ja, det der er skåret i supertynde skiver 😀
Kan ikke åbne siden med salade nicoise med tun og æg. Hver gang jeg prøver kommer spinat pandekager frem 😵💫
Connie – Øv da, er jeg kommet til at sætte et forkert link ind i madplanen? 🙁 Opskrifterne kan altid fremsøges her på hjemmesiden i stedet for – du skal bare skrive “salade nicoise” i søgefeltet øverst på siden 🙂 Salaten ligger lige her – https://madenimitliv.dk/salade-nicoise-tun/