Det er ved at være længe siden, at vi sidst har fået en rigtig god flæskestegssandwich. Faktisk tror jeg, at det var lige omkring jul. Så nu syntes jeg, at det var ved at være på tide, at der igen kom sådan en basse på menuen.

Se også – Hjemmelavede frikadeller til frikadellesandwich I Snasket vegetarburger I Hotdogs med and og rødkål

Flæskestegssandwich – klassisk og nem opskrift.

En flæskestegsburger med saftigt kød, sprøde svær, rødkål og agurkesalat er noget, som jeg er blevet lidt pjattet med indenfor de senere par år. På sommerens markeder og ikke mindst til jul, synes jeg, det er hyggeligt at få en rigtig god flæskestegssandwich. Og god er så afgjort kodeordet her. Jeg gider ikke rigtigt spise en tilfældig flæskestegssandwich fra en fastfood bod, hvor det forstegte kød lige ryger en tur i frituren, inden hele sandwichen samles. Det skal være en ordentlig sandwich. Og allerhelst lavet på en god kamsteg med knasende sprøde svær.

Jeg kan virkelig anbefale, at man laver en god, langtidsstegt flæskesteg, hvis man overhovedet har tid. Jeg synes, at langtidsstegning gør noget for kødet, som bliver både mørt og saftigt. Men selvfølgelig kan man også stege en flæskesteg på helt traditionel vis, hvis tiden er knap.

Laver man flæskestegssandwich af rester “dagen derpå”, så kan sværene godt være blevet lidt bløde/seje. Det klares dog nemt ved at skære dem af stegen, lægge dem på et stykke køkkenrulle og smide hele baduljen i mikrobølgeovnen ved højeste effekt. Så bliver de lynhurtigt sprøde igen. Tiden varierer lidt så start med 30-60 sekunder. Og giv så evt. sværene lidt ekstra, indtil de er sprøde.

Flæskestegssandwich med flæskesvær, rødkål og agurkesalat
Print opskrift Pin opskrift
5 fra 1 stemme

Flæskestegssandwich

Samlet tid15 min
Antal: 4 stk

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Skær stegen i skiver.
  • Rist burgerbollerne i ovnen eller på brødristeren, flæk dem og smør både over og underbolle med sandwichmayonnaise eller aioli.
  • Placer flæskesteg i skiver, rødkål og agurkesalat på underbollerne og læg overbollerne på som låg.
  • Server straks. Evt. med ristede kartofler, pommes frites eller lign. tilbehør.

Klassisk tilbehør.

Hvis man spørger mig, så er der ingen tvivl om, at der skal både agurkesalat og rødkål i en flæskestegssandwich. Jeg foretrækker begge dele hjemmelavet, men selvfølgelig kan man sagtens bruge de færdigkøbte varianter, hvis man hellere vil det. Vil man gerne variere lidt, så kan agurkesalaten erstattes af syltede drueagurker eller små cornichoner. Man kan desuden tilføje eller erstatte agurkerne med syltede rødløg, som tilfører sødme og syre. Præcis ligesom agurkesalaten.

Lidt smørelse skal der også til, for at holde sammen på det hele. Og her kan en helt traditionel mayonnaise eller miracle whip sagtens bruges. Men man kan også lave sin egen mayonnaise på sådan ca 1 minut, hvis man har en stavblender.. En hjemmelavet mayonnaise smagt til med hvidløg er virkelig et hit herhjemme. Men der er altså også noget med kombinationen af svinekød, rødkål og sennep.

Derfor rører jeg ofte mayonnaise sammen med lidt grov sennep og måske en smule honning eller sukker for lige at tage toppen af skarpheden. Den hjemmelavede sennepsmayonnaise er virkelig et hit til sandwiches og ikke kun dem med flæskesteg. Den er også skøn i sandwiches med skinke og ost eller kylling og bacon.

Brun sauce og ekstra svær.

Hvorvidt man vil have brun sauce i sin flæskestegssandwich, må være op til den enkelte. Jeg har egentlig altid kun fået brun sauce til en bøfsandwich, men har fået det tilbudt i min flæskestegssandwich flere steder på det seneste. Og hvis man kan spise sauce i en bøfsandwich, kan man selvfølgelig også spise det i en flæskestegssandwich. Skal der ekstra svær i sandwichen, så køb en pose gode flæskesvær hos slagteren, eller lav en portion hjemmelavede flæskesvær. Så skulle der gerne være nok.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)