En frikadellesandwich er en virkelig skøn sandwich med saftige frikadeller, rødkål og agurkesalat. Indrømmet, frikadellesandwichen er måske ikke er helt så berømt som flæskestegssandwichen. Men det er faktisk synd, for den er mindst lige så lækker. Og ikke mindst noget hurtigere at lave.
Frikadellesandwich opskrift.
Det kan være lidt svært at komme med en decideret opskrift på frikadellesandwich (eller frikadelleburger), for i bund og grund er der jo blot tale om en burgerbolle med frikadeller og så det fyld, som man nu engang kan lide. Dvs. agurkesalat eller syltede agurker, rødkål (syltet eller rå i tynde strimler) eller rødkålssalat. Og måske også lidt grønt i form af frisk spinat eller spæde salatblade, hvis man synes.
Jeg synes, det smager fantastisk med en god mayonnaise smagt til med sennep (sød eller grov sennep) i sandwichen, men man kan sagtens bruge aioli eller bare ren mayonnaise. Eller hvad med remoulade, som jo også er en klassiker i en frikadellesandwich.
Tip! Se mine bedste tips til frikadellesandwich under opskriften.
Frikadellesandwich
Ingredienser
- 4 burgerboller
- 1½ dl mayonnaise
- 1 spsk sød sennep
- 200 gr syltet rødkål (se opskrift her)
- 8 frikadeller (se opskrift her)
- 100 gr agurkesalat (se opskrift her)
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Lun burgerbollerne og flæk dem.
- Rør mayonnaise og sød sennep sammen og smag til med salt og peber.
- Smør mayonnaisen på bollerne i et jævnt lag.
- Fordel rødkål, frikadeller i tykke skiver og agurkesalat på underbollerne.
- Læg overbollerne på toppen og server.
Tips til opskriften.
Der findes jo ikke som sådan nogle former for traditionelt tilbehør, når det kommer til frikadelleburgere. Men herhjemme veksler vi lidt imellem pommes frites og sprøde, ovnristede kartofler, hvis vi da ikke bare nøjes med burgerne. Forskellige grøntsager i stave og en god dip er også et hit. Og det må jeg faktisk indrømme, at ovnbagte rodfrugter med timian og honning også er.
Se også – Frikadeller I Langtidsstegt flæskesteg I Brun sauce
Skal der lidt afveksling til, så prøv også at lave frikadeller af hakket kyllingekød i stedet for svinekød. Frikadellerne laves på sædvanlig vis med æg, mælk og mel, og de bliver dejligt saftige. Skal det ikke være helt traditionelt, så kan kyllingefrikadellerne også smages til med hvidløg, chili og friske krydderurter.
I stedet for burgerboller kan man bruge andre slags boller, fx gode grovboller, gulerodsbrud, rugbrødsboller eller lignende. Det fungerer dog bedst, hvis man bruger nogle boller, som ikke er alt for små. På den måde kan man nemmere få plads til alt det lækre fyld indeni bollerne.
Klassiker! Frikadeller går aldrig af mode!
Især med sennep og agurkesalat, hvis det står til mig.
– Anne
Anne – Uhhh sennep havde jeg slet ikke tænkt på. Det tror jeg da lige, at jeg skal huske, næste gang der står frikadellesandwich på menuen 🙂
Mange hilsner fra
Anne.
Flash back til handelsskolen hvor der en gang om ugen altid var frikadellesandwich. Jeg prøvede den en gang (efter at have kikket misundelig på de andres imens jeg spiste min madpakke). Nøj hvor den var kedelig – ingen smag i frikadellerne, masser af kedelig dressing og en papbolle.
Men har selv lavet det mange gange – med ordentlige råvarer og det smager simpelthen super. Så godt at vi altid har en portion hjemmelavet frikadeller i fryseren.
Men havde ikke tænkt på at lave det som aftensmad med kartofler – hm tror kærsten vil blive meget glad for at få det serveret til aftensmad meget snart
Mette – Jeg kan sagtens føle, hvordan du må have haft det, da du smagte din første frikadellesandwich – så mange illusioner, der bristede ved den første bid 😉 Til gengæld kan jeg varmt anbefale en sandwich med kartofler til aftensmad – mums 🙂
De kartoffel der ligger ved siden af burger
Har du en opskrift på dem de ser virkelig spørge ud
Heidi – Uhhh, det er faktisk bare ristede kartofler, som vi spiser i massevis i løbet af hele året. Små kartofler – de større halveres – kommes i en frysepose og rystes sammen med 1-2 spsk olie, salt og evt. krydderier efter smag og behag. Derefter bredes kartoflerne ud på en bageplade og bages brune og sprøde ved 200 grader i 25-30 minutter. Hvis kartoflerne er halverede, skal de helst vende med snitfladen opad – det giver det mest sprøde resultat. That’s it! 😀