Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Danskernes 10 mest googlede opskrifter i 2016…

2 kommentarer
Inspiration

Året går på hæld og traditionen tro frigiver Google lister over, hvad danskerne har søgt mest på i det forgangne år, indenfor en række kategorier. Jeg har kigget på listen med de 10 mest søgte opskrifter i 2016 og stor var min overraskelse, da jeg fandt ud af, at jeg på bloggen har postet mine egne bud på samtlige de opskrifter, som findes på listen – lidt hyggeligt at tænke på, at selvom vi danskere er så forskellige, så er vi alligevel ret enige, når det kommer til det, som vi skal spise.

Nedenfor har jeg listet de 10 mest googlede opskrifter for 2016, startende med nummer 10, og desuden linket til min udgave af opskriften.

På 10. pladsen finder vi cookies. Hvorvidt de skal være sprøde hele vejen igennem eller med en sej midte, må være op til den enkeltes smag og behag, men de fleste af os kan blive enige om, at de skal være fyldt med store chokoladestykker. Jeg har flere opskrifter på cookies, som jeg er synes er gode, men denne her er nu en af mine favoritter.

Lagkager hører selvfølgelig til fødselsdage og festlige lejligheder og i mange år var der vist tradition for at fylde dem med kagecreme og syltetøj og efterfølgende pynte dem med flødeskum og måske lidt krymmel. Men vi danskere er åbenbart blevet lidt mere eksperimenterende, når det kommer til lagkagerne, for de ryger ind på en flot 9. plads. Selv er jeg ret vild med denne her dejlige sommerlagkage med flødecreme, makroner og hindbær, pyntet med en generøs mængde jordbær og marcipankant.

På 8. pladsen finder vi en af danskernes absolutte livretter – der skal nemlig boller i karry med ris på menuen og jeg synes selv, at denne her udgave er både nem og lækker. Server gerne boller i karry med lidt topping bestående af frugt, grønt, nødder, ristet kokos og chutney – på den måde tryller man de traditionelle boller i karry om til en lækker omgang ristaffel.

De små, skarpe ingefærshots har gået sin sejersgang over landet de seneste par år og åbenbart også på google, hvor de ryger ind på 7. pladsen. Man kan købe ingefærshots i rigtig mange butikker – både i små flasker á et enkelt shot og i store flasker, hvor der er til hele familien i flere dage, men man kan også bare lave dem selv. Min opskrift er med ingefær, citron og honning og jeg synes faktisk, at den smager ganske udmærket.

Der er kommet fokus på vegetarmad og kødløse dage – både af hensyn til sundheden og miljøet – og på 6. pladsen finder vi derfor en lækker omgang dhal, som hører til blandt de mange skønne vegetarretter, som findes. Server med en lækker raita og hjemmebagte naanbrød, så skulle alle kunne blive mætte.

Cheesecake er ikke bare ostekage med kirsebærtop, som jeg husker den fra Karolines Køkken, da jeg var lille. Der er nemlig for alvor kommet fokus på cheesecakes, hvilket gør, at ostekagen stryger direkte ind på en 5. plads. Lige for tiden er det nok denne her ris a la mande kage, som er inspireret af den klassiske cheesecake, der hitter hos mig, men denne her udgave med hindbær er også altid lækker.

 

 

Tærter var måske nok et hit i 90’erne, hvor de var at finde på stort set hver en buffet, men noget tyder på, at vi endnu ikke er blevet trætte af de madtærterne, som har fået en 4. plads. Særligt den klassiske broccolitærte og porretærten er et hit her i huset, men en tærte med kylling og bacon er bestemt heller ikke at foragte og så er tærter bare geniale, når det kommer til stop spild af mad, der som bekendt også er meget fokus på i de her år.

Det er de færreste, der ikke bryder sig om en rigtig lækker og snasket chokoladekage, hvilket listen da også tydeligt beviser, idet chokoladekagen er røget med helt op i top 3. Min favorit-chokoladekage er en god og tung brownie og lige for tiden er jeg helt vild med denne her julekrydrede chokoladebrownie med et strejf af varme krydderier.

På 2. pladsen finder vi endnu en af danskernes livretter, nemlig den klassiske, italienske lasagne med oksekød og det er da også en af favoritterne herhjemme hos os, selvom vi også godt kan lide lidt afveksling og indimellem i stedet laver en vegetarlasagne med spinat eller en kyllingelasagne. Denne her kartoffellasagne med skinke og ost hører også til blandt favoritterne, selvom den ret beset ikke har meget at gøre med den traditionelle lasagne.

Endelig, på 1. pladsen, finder vi noget så simpelt og alligevel lækkert som en god gammeldags pandekage. Og det er da også noget af det hyggeligste at få serveret en hel stak varme og nybagte pandekager med syltetøj eller måske med is. Hvis det skal være lidt ud over det sædvanlige, så kan pandekagerne jo også trylles om til en vaskeægte pandekage-kage.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Rikke
7 år siden

Skøn opsamling på 2016 maden. Virkelig flotte billeder. Kh Rikke