Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Suppeopskrifter – alle mine bedste supper…

2 kommentarer
Inspiration

På regnfulde og kølige efterårs- og vinterdage er det skønt med en portion suppe at varme sig på til aftensmad. Suppe er relativt sundt og for det meste også ret nemt at lave og herhjemme spiser vi massevis af lækre supper i de kolde måneder. Jeg har efterhånden fået samlet ret mange forskellige suppeopskrifter på bloggen – både med og uden kød, de hurtige, de langsomme, de blendede og dem med masser af fyld. Derfor har jeg nu samlet alle de bedste opskrifter, så det er nemt at finde sine favoritter frem, når suppetrangen melder sig. Man kan følge opskrifterne, eller man kan blot lade sig inspirere og tilsætte flere grønsager, bønner eller linser, ris og pasta, kød eller fisk. Det gælder bare om at bruge fantasien og det man har i skabe og skuffer.

Et krydret hit med et asiatisk twist er denne her spicy thaisuppe med kylling, nudler og grønsager. Der er godt med fyld i suppen, så det er ikke nødvendigt med brød ved siden af – en helt perfekt suppe, hvis man godt kan lide, at der er lidt at tygge på.

Et sensommer- og efterårshit, som er perfekt lige nu er denne her majssuppe med kartofler og chili. Nem og lækker og med en smuk, solgul farve. Den cremede mælkesuppe er også et hit blandt børn.

Ovnbagt tomatsuppe med løg og friske krydderurter er en variation over den klassiske tomatsuppe. Suppen bages i ovnen, hvilket giver en lækker og aromatisk smag. Tomatsuppe er for øvrigt helt perfekt i sensommeren og i det tidlige efterår, hvor der ofte hænger massevis af røde tomater tilbage rundt omkring i drivhusene.

På rigtig kolde dage er det forrygende lækkert at få serveret hjemmelavet gullashsuppe til aftensmad. Gerne med godt brød og måske en klat creme fraiche på toppen.

Lækker og cremet ostesuppe med pikantost og porrer – en variation over den klassiske porresuppe med flødeost. 

Denne her krydrede chilisuppe minder en hel del om tomatsuppe og er mindst lige så nem at lave, men til forskel fra tomatsuppen har den et skønt kick af chili og giver varmen helt ud i tæerne.

Vi kommer ikke udenom en kartoffelsuppe. Normalt laver man kartoffel-porresuppe, men denne her opskrift på en helt enkel kartoffelsuppe med bacontern er altså også ret lækker og så kræver den kun ganske få ingredienser. Nem og lækker aftensmad, hvis man ikke lige har fået købt ind eller det skal gå lidt stærkt.

En variation over kartoffelsuppen kunne være denne her lækre gulerods-kartoffelsuppe. En skøn og cremet suppe.

Og endelig denne her kartoffelsuppe med blomkål, som kan toppes med stegt bacon, chorizo eller kylling i strimer eller bare friskhakkede krydderurter.

Nem og lækker opskrift på en blød og cremet jordskokkesuppe. Perfekt både til aftensmad og som forret til en gæstemiddag.

Fransk løgsuppe med gratineret ostebrød. Forrygende lækker suppe, hvor brødet serveres oveni suppen i stedet for som tilbehør. Suppen skal i ovnen, så osten på toppen kan smelte og jeg lover, at den glohede suppe nok skal give varmen helt ud i tæerne.

Forrygende lækker sensommersuppe med græskar, majs og kartofler – en favorit herhjemme når de danske majs er i sæson og de første græskar dukker op i butikkerne.

Denne her suppe af søde kartofler med chili og hvidløg er et rigtigt vinterhit og de orange, søde kartofler giver en smuk farve til suppen.

Hjemmelavet hønsekødssuppe er klassisk mormor-mad, når det er allerbedst. Indrømmet, det tager lidt tid at koge hønsekødsuppe, men det er såmænd ikke fordi, at der er så meget arbejde i det. Spis suppen med hønsekødet skåret i tern eller med kød- og melboller og gem hønsekødet til en gang tarteletter med høns i asparges.

Nem og lækker gulerodssuppe med chili og appelsin. Pynt gerne med massevis af friske krydderurter på toppen og server med sprødt flute ved siden af.

Klassisk blomkålssuppe med bacontern på toppen – så bliver det ikke meget bedre. Det skulle da lige være, hvis der er pandekager til dessert.

Denne her lækre og krydrede karrysuppe med kylling og ferskner må vist efterhånden kunne kaldes et internet hit. Alle steder dukker den op, men for det meste med rejer i stedet for kylling. Jeg kan dog anbefale, at man prøver med kylling, selvom rejerne også er lækre.

Vi tager lige en mormor-suppe mere – en klassisk aspargessuppe med hjemmelavede kødboller. Måske mest brugt som natmad efter større fester, men den smager altså også godt til aftensmad.

Lækker og krydret aftensmad i form af en mexicansk suppe med bacon, forårsløg og majs. En rigtig mandesuppe, hvis blot man husker godt med bacon.

Det bliver ikke meget nemmere, at lave en god suppe end hvis man kaster sig over denne her helt simple gulerodssuppe. At den samtidig smager forrygende godt er jo kun et plus.

En anden variation over den klassiske kartoffelsuppe er en nem og lækker broccoli-kartoffelsuppe. Server med eller uden bacon på toppen.

Og så tager vi da lige den sidste kartoffelsuppe i denne opgang, nemlig en grønærte-kartoffelsuppe. En smuk, lysegrøn suppe, som kan serveres med eller uden creme fraiche på toppen. Det er også lækkert at servere suppen med et stykke stegt/bagt fisk i midten, fx torsk eller laks.

Sidst men bestemt ikke mindst – en nem og lækker græskarsuppe som er oplagt at servere i løbet af efteråret og ikke mindst til halloween. Måske med sprødbagte heksefingre ved siden af.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
R Tived
6 år siden

Hvilken kogebog har du fundet disse skønne supper?

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  R Tived

De er allesammen nogle supper, som jeg selv har lavet i tidens løb hjemme i mit eget køkken. De kommer ikke fra nogen særlig kogebog 🙂

Mange hilsner fra

Anne-Kathrine